DOLAR 32,5164
EURO 34,8278
ALTIN 2427,678
BIST 9693,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: İnşaat sektörü yeni yıla hızlı başladı

    Abdüssamet Bahadır: İnşaat sektörü yeni yıla hızlı başladı
    21.02.2018
    A+
    A-

    TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı konut satış rakamlarına göre; Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 artarak 97 bin 019 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre %20,3 oranında azalış gösterirken, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %25,7 artarak bin 742 oldu. Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır şöyle konuştu:

    Yeni yılın ilk inşaat sektörü ve konut satış verileri gelmeye başladı. Rakamlar sevindirici. Sektöre 2018 yılına hızlı bir giriş yaptı diyebiliriz. Yabancılarda geçen yılın aynı ayına göre %25,7 artış görülmesi çok olumlu bir durum. Bu verilere baktığımızda bu sene yabancılara olan konut satışının daha çok artacağını görebiliyoruz. Şimdi konut alımını kolaylaştıracak olan devlet desteğinin artması, birikimlerin artmasında önemli bir etki yapacaktır. Düşük faizli kredi çekilmesi konusu önemli. Faizlerin yüksek olması, ipotekli konut satışlarının %20,3 oranında düşmesinin en büyük etkisidir. Konut Hesabı Sistemi ve konut kredisi arasında ilişki kurularak ev sahibi olmak isteyenlere avantaj sağlanacak. Ev sahibi olmak isteyenler ve bankalar arasında imzalanacak sözleşmelerde daha düşük faiz oranıyla konut kredisi kullanılabilecek. Konut almak isteyenlere bir dizi vergi avantajı da geliyor. Konut hesabı birikimlerinden daha düşük stopaj alınacak. Ev alırken tapu harçları sıfıra kadar düşürülebilecek. Konutlardan alınacak tapu harcı Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirilebilecek. Bu tip destekler; satışların artmasını ve konut stoğunun erimesini de beraberinde getirecektir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.