DOLAR 32,3119
EURO 35,0985
ALTIN 2278,96
BIST 8965,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Uygulamanın uzatılması sektör için çok sevindirici bir gelişme

    Abdüssamet Bahadır: Uygulamanın uzatılması sektör için çok sevindirici bir gelişme
    01.11.2018
    A+
    A-

    Tapu harcı indirimi için inşaat müteahhitlerinin beklediği gelişme, 31 Ekim Çarşamba günü mesai bitimine doğru Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Buna göre; konut satışlarında KDV oranlarında yüzde 18’den 8’e ve tapu harçlarının yüzde 4’den 3’e indirilmesi uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek. Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır konuyla ilgili şöyle konuştu:

    Konut ve işyeri teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 8, binde 20 olarak uygulanan tapu harcı da binde 15 olarak geçerli olan uygulamanın, 31 Ekim sonrasında da devam ettirilmesi çok yerinde bir karar. Konut ve işyeri alımında tapu harçlarının düşürülmesinin, talebi daha da artıracak sektör için sevindirici bir gelişme olarak görüyoruz. Sektör temsilcileri olarak sektörü canlı tutmak için beklentilerimizi her fırsatta dile getirmeye çalışıyoruz. Bu tip uygulamaları sadece sektör açısından değerlendirmemek lazım. Ülke ekonomisinin daha da iyiye gitmesi için her sektörde adımlar atılmalı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.