DOLAR 32,5537
EURO 34,762
ALTIN 2496,202
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Yabancı yatırımcı sadece yatırımını değil, işini ve yaşamını da ülkemize taşıyor

    Abdüssamet Bahadır: Yabancı yatırımcı sadece yatırımını değil, işini ve yaşamını da ülkemize taşıyor
    21.08.2019
    A+
    A-

    TÜİK’in açıkladığı temmuz ayı konut satış rakamlarına göre yabancıya yapılan konut satışlarındaki artış trendi sürüyor. Orandaki artış, temmuz ayında yükselişe geçerek yüzde %46.7’ye ulaştı. Yabancı yatırımcılar, sadece yatırımlarını değil yaşamlarını ve işlerini de ülkemize taşıyorlar. Orta Doğu ve Körfez ülkelerindeki talepler, yabancı yatırımcıya ilişkin yapılan yasal düzenlemelerin etkisiyle daha da hız kazandı. Örnek vermek gerekirse Esenyurt’ta hayata geçirdiğimiz Meydan Ardıçlı projemiz aracılığıyla 120 yabancı yatırımcı vatandaşlık elde etti. Yabancı yatırımcı, yüksek katma değer ve üst düzey konfor arayışını ülkemizde buldu. Yeni yapılan markalı konut projeleri de sektörümüzün dünyadaki vitrinine ciddi bir değer kazandırdı.

    Türk gayrimenkul ve inşaat sektörü dünyadaki konumunu yükseltti. Dolayısıyla yabancı yatırımcı oranındaki artış trendinin devam edeceğini söyleyebiliriz. Öte yandan son dönemde iç piyasada yaşanan gerileme, temmuz rakamlarına göre hız kaybederek yüzde 17.5’te kaldı. Bu ayın başında kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşürülmesinin etkisiyle satışlarda artış yönlü bir hareketlilik bekliyoruz.

    Kamu bankalarının faiz indirimi ve vadeleri 15 yıla çıkarmaya yönelik hareketiyle özel bankaların da faiz oranlarında düşüş eğilimi gözleniyor. Önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının artacağını da hesap ederek değerlendirmek gerekire, içerisinde bulunduğumuz dönem yerli yatırımcı için de konut almanın tam zamanı! Bunun etkilerini satış ofislerimize gelen talepte çok net görüyoruz.

    Abdüssamet Bahadır Bahaş Holding CEO’su

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.