DOLAR 32,5885
EURO 34,7922
ALTIN 2507,852
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Yılın ikinci yarısı, rekor gelişmelere sahne olacak

    Abdüssamet Bahadır: Yılın ikinci yarısı, rekor gelişmelere sahne olacak
    14.07.2020
    A+
    A-

    Açıklanan TÜİK Haziran 2020 satış istatistiklerine göre;Türkiye genelinde konut satışları 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %209,7 artarak 190 bin 12 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 28 bin 799 konut satışı ve %15,2 ile en yüksek paya sahip oldu.

    Türkiye genelinde 2020 Haziran ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %1286,9 artış göstererek 101 bin 504 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %53,4 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 14 bin 767 konut satışı ve %14,5 pay ile ilk sırayı aldı.

    Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding CEO’su şu açıklamayı yaptı:

    “Tüm dünya ekonomilerinin sancılı bir süreçten geçtiği pandeminin etkisiyle düşüşe geçen satışlar, normalleşme döneminin başlamasıyla haziran itibariyle beklediğimizin ötesine geçti.  TÜİK’in açıkladığı haziran rakamlarına göre, satışlardaki yüzde 209.7’lik rekor yükseliş, hükümetimizin yürürlüğe getirdiği destek paketinin bir yansımasını sunuyor. Sektörümüzün en verimli aylarını esir almaya başlayan pandemi döneminde, normalleşme sürecinin etkisiyle ekonomimizde yeniden yatırım iklimi oluştu. Hükümetimizin normalleşme yönünde hayata geçirdiği uygulamalar ile sosyal hayat yeniden dinamik bir yapıya kavuştu, üretimde çarklar dönmeye başladı. Altın ve döviz fiyatlarındaki sert iniş çıkışlar ve düşüşe geçen mevduat faizleri karşısında yatırımcılar, en güvenilir yatırım araçları arasında gördüğü gayrimenkul yatırımlarını gündemine almaya başladı. Paket kapsamında sunulan 0,64 faiz oranıyla, 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ile ödeme kolaylığı da kredili satışlarda patlama etkisi yarattı. Öyle ki, sadece haziranda kullanılan kredi tutarı, 2019’un tamamını aşarak ciddi bir çıkış yaptı. Bu, kampanyanın ne kadar yerinde yürürlüğe girdiğini kanıtlıyor. Haziranda kredili satışlardaki yüzde 1286.9’luk rekor artışın önümüzdeki ayları da kapsayacağını söylemek mümkün. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe yatırımcı ve konut geliştirici açısından bekle ve gör dönemi, haziran itibariyle sona ermiş bulunuyor. Sadece orta gelir düzeyine sahip olanlar değil her kesimden yatırımcıya hitap eden paket, alım gücünü kolaylaştırdı. Yatırım araçları arasında konut yatırımları ilk sıraya yükseldi. Konut geliştiriciler açısından bekleyen yatırımlarla sahaya inme, yatırımcılar açısından kazançlı yatırım aracı olarak konuta yatırım yapma zamanı! 2020’nin ilk yarısı ne kadar sancılı geçtiyse, 2’nci yarısı o kadar sevindirici gelişmelere sahne olacak. Ayrıca uçuşların açılmasıyla birlikte yabancı yatırımcı taleplerinin de artacağını düşünürsek, yılın ikinci yarısında yerli yatırımcı kadar yabancı yatırımcı açısından da rekor satışlar bekliyoruz. Satışlardaki artış yönlü hareketlilik artarak devam edecek. Biz bunu projelerimize yönelik taleplerde de çok net görüyoruz. Satış ofislerimizdeki hareketlilik hızla sıcak satışa dönüşüyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.