DOLAR 32,3323
EURO 35,1192
ALTIN 2301,228
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Acer PC ailesini genişletiyor

    Acer PC ailesini genişletiyor
    06.01.2020
    A+
    A-
    • ConceptD 7 Ezel serisi dönüştürülebilir RTS Studio dizüstü bilgisayarlar içerik üreticilere fikirlerini gerçeğe dönüştürüp paylaşma fırsatı sunuyor. Renkleri doğru bir biçimde yansıtan UHD dokunmatik ekran eğilip dönerek üst düzey esneklik ve rahatlık sağlayan beş farklı modda kullanılabiliyor.
    • ConceptD 7 Ezel Pro maksimum güç arayanlara ideal bir çözüm sunuyor. Yeni modelde Intel® Xeon™ işlemci[1], NVIDIA® Quadro RTX™ GPU, ECC bellek desteği ve Windows 10 Pro yer alıyor.
    • Ağır iş yüklerine uygun olan ConceptD 7 Ezel ise yakında piyasaya çıkacak 10. Nesil Intel® Core™ H serisi modellere kadar işlemci seçenekleri, NVIDIA GeForce RTX GPU’ları, 32 GB’a kadar DDR4 bellek ve 2 TB NVMe PCIe SSD’ler içeriyor.
    • Film yapımcılarına, animasyon sanatçılarına, mimarlık, mühendislik ve inşaat alanında çalışan tasarımcılara yönelik ConceptD 700 iş istasyonunda Intel® Xeon™ E işlemci ve NVIDIA® Quadro RTX™ 4000 modeline kadar grafik işlemci seçenekleri bulunuyor.

    Acer bugün, içerik üreticilere yönelik ConceptD PC serisini Windows 10 işletim sistemli yeni dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarlar ve güçlü bir iş istasyonuyla genişlettiğini duyurdu. CES 2020 İnovasyon Ödülü’ne layık görülen ConceptD 7 Ezel modellerinde Acer’ın Ezel adını verdiği menteşeler kullanılıyor. Bu menteşeler ürünlerin beş farklı modda kullanılmasını sağlayarak tasarımcıların birlikte çalışmasını, fikirlerini hayata geçirmesini ve paylaşmasını daha önce hiç olmadığı kadar kolay hale getiriyor. Şık ve sağlam bir şekilde tasarlanan ConceptD 700 iş istasyonu ise içerik üretimiyle ilgili ağır iş yüklerinin üstesinden kolaylıkla gelebiliyor.

    “Profesyonellere yaratıcı çalışmalarında destek olmak için, ConceptD serimizi yeni dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar modelleriyle genişletiyoruz.” diyen Acer Co-COO’su Jerry Kao, sözlerini şöyle sürdürdü: “2D ve 3D içerikler üreten profesyonellere uygun olan bu seriyi daha fazla tasarımcıya yardımcı olacak bu yeni ve güçlü araçlarla genişletmekten heyecan duyuyoruz.”

    ConceptD 7 Ezel Pro ve ConceptD 7 Ezel modelleri Acer’ın Ezel adını verdiği menteşe tasarımından yararlanıyor. Cihazları her tür çalışma senaryosuna uygun hale getiren bu tasarımla takım halinde çalışmak, birlikte sunulan Wacom® EMR kalem ile çizim yapmak veya müşterilere sunum yapmak kolaylaşıyor. Tasarımcılar; paylaşım modu, kayma modu, stant modu, tablet modu veya ekran modu arasından tercih yapıp cihazlarını ellerindeki işe en uygun şekle getirebiliyor. Masaüstü bilgisayarın yerini alabilecek gücü yanınızda taşımanızı sağlayan ConceptD Ezel serisi, cihaz üzerinde çizim yapmak, işlerini son haline getirmek ve sunum yapmak isteyen içerik üreticilere ideal bir çözüm sağlıyor.

    Dizüstü bilgisayarlarda yer alan 4K IPS[2] ekranlar (3840 x 2160 piksel çözünürlük) sayesinde, içerik üreticilerin çalışmaları 8 milyondan fazla pikselle ayrıntılı ve net bir şekilde hayat buluyor. 400 nit parlaklık da görüntülerin canlı ve göz alıcı olmasını sağlıyor. Ekranlarda ayrıca entegre renk düzeltme teknolojileri kullanılıyor. Testlerden geçen ve kalibre edilen ekranlar PANTONE® Matching System (PMS) renklerini son derece gerçekçi şekilde sunabiliyor. Bunlar sayesinde Adobe® renk gamının yüzde 100’ünü kapsayan gerçekçi renk üretimi ve Delta E < 2 renk doğruluğu elde ediliyor. Renk profillerini yönetmek ve sistem ayarlarını değiştirmek de Acer’ın ConceptD Palette kullanıcı arayüzü ile kolaylaşıyor.

    Dizüstü bilgisayarlarda yer alan dokunmatik ekran, birlikte sunulan hızlı ve hassas Wacom EMR kalem ile doğal bir yazı yazma deneyimi sağlıyor. Mürekkep akışkanlığını mükemmel bir şekilde taklit eden EMR kalemler, aktif kapasitif teknolojisinde önemli bir gelişmeye imza atıyor. Pil gerektirmeyen bu kalemler daha iyi tepki süreleri, daha üst seviye kesinlik, çözünürlük, basınç hassasiyeti, ekran üzerinde gezdirerek kullanım imkanı ve dayanıklılık sunuyor.

    Çoğu tasarımcının işi hareketlilik ve etkileşim gerektirdiğinden ConceptD 7 Ezel serisinde kullanılan ekranlar düşmelere karşı dayanıklılık sağlamak için Gorilla Glass 6 ile üretildi. Yansıma önleyici kaplamaya da sahip olan ekranlardaki görüntüleri açık havada veya parlak ışık altında da kolayca görmek mümkün.

    Yakında piyasaya çıkacak 10. Nesil Intel® Core™ H serisi modellere kadar işlemci seçenekleri, NVIDIA® GeForce RTX GPU’ları, 32 GB’a kadar DDR4 bellek ve 2 TB’a kadar NVMe PCIe SSD’ler içeren ConceptD 7 Ezel, ağır iş akışları için ideal. İçerik üreticiler bu cihazla videolarını hızla düzenleyip işleyebiliyor, 3D animasyonlar oluşturabiliyor ve çalışmalarını gerçek zamanlı olarak gösterebiliyor. Daha da fazla güce ihtiyaç duyan profesyoneller ise aradıklarını Intel® Xeon işlemciye, NVIDIA Quadro RTX GPU’ya, ECC bellek desteğine ve Windows 10 Pro işletim sistemine sahip ConceptD 7 Ezel Pro’da bulabiliyor.

    ConceptD 7 Ezel serisi, NVIDIA’nın RTX Studio programına dahil. Günümüzde yaratıcı alanlarda çalışanların ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilen RTX Studio ürünleri, hayal gücünü büyük bir hızla gerçeğe dönüştürmek için sıkı donanım ve yazılım standartlarını karşılıyor. İçerik üreticiler iş akışlarına uygun sistemi, RTX Studio logosunu taşıyan bu seçkin ürünler arasından kolayca seçebiliyor. RTX hızlandırma özelliğiyle dünyanın önde gelen 40 yaratıcılık ve tasarım uygulamasına güç veren ConceptD 7 Ezel serisi, NVIDIA Studio sürücüleriyle de maksimum performans ve kararlılık sunuyor.

    ConceptD 7 Ezel Pro ve ConceptD 7 Ezel modellerinde bulunan diğer özellikler arasında yıldırım hızında veri aktarımı sağlayan iki adet Thunderbolt™ 3 bağlantı noktası, bir adet SD kart yuvası, bir adet DisplayPort 1.4, bir adet HDMI 2.0 bağlantı noktası ve pürüzsüz cam touchpad yer alıyor. Kullanıcılar güç düğmesi üzerindeki parmak izi okuyucuyla Windows Hello özelliğini kullanarak cihazlarına daha güvenli giriş yapabiliyor.

    Serin ve sessiz çalışacak şekilde tasarlanan bu modeller, yüksek işlem gücü ve grafik performansı sunarken yalnızca 40 dB gürültü yapıyor. Bu da ürünün bir kütüphane kadar sessiz olduğu anlamına geliyor.

    Tamamen beyaz renkte şık bir tasarıma sahip olan ConceptD 7 Ezel’de dayanıklılık için korozyona ve paslanmaya dirençli mikro-ark oksidasyonlu bir kaplama kullanıldı. Cihazda ayrıca leke tutmayan ve aşınmaya dayanıklı kaplamalardan da yararlanıldı.

    ConceptD 700 – İçerik Üreticilerin Güç Merkezi

    Şık tasarımlı ConceptD 700 iş istasyonu, Intel Xeon E modellerine kadar işlemci seçenekleri ve NVIDIA Quadro RTX 4000’e kadar grafik işlemcilerle film yapımcılarının, animasyon sanatçılarının ve mimarlık, mühendislik ve inşaat alanında çalışan tasarımcıların ihtiyaçlarını karşılıyor. Ürün, 3D bilgisayar destekli tasarım (CAD) çalışmaları ve içerik üreticilerin zorlu iş akışları için güçlü ve kararlı performans sağlıyor. Çalışırken yalnızca 40 dBA gürültü oluşturan ve beyaz kaplaması, ahşap doku görünümünden esinlenen tepe kısmı ve yuvarlatılmış pürüzsüz köşeleriyle minimalist İskandinav tasarım anlayışından ilham alan estetiğiyle dikkat çeken cihaz, her tür modern stüdyoya şık bir katkı sağlıyor.

    64 GB’a kadar 4x DIMM 2666 MHz DDR4 bellek, karmaşık tasarım işleri için ideal dahili PCIe M.2 SSD gibi hızlı depolama seçenekleri ve hem 2,5 inç hem de 3,5 inç sabit disklere destek veren dört adet iç depolama yuvasıyla ConceptD 700, artan iş yüklerine ayak uydurabilecek şekilde genişletilebiliyor.

    Ağır tasarımlar üzerinde çalışırken havalandırmanın en uygun şekilde yapılması kritik önem taşır. ConceptD 700, ön paneldeki üçgen desenli havalandırma deliğinden hava çekmek ve bu havayı kasanın içinde dolaştırmak için üç verimli soğutma fanından yararlanıyor. Çalışma alanının düzenli ve işlevsel kalmasına yardımcı olmak için ürünün üst kısmında akıllı telefonları kablosuz şarj etmeye yarayan bir bölüm bulunuyor. Kabloları düzenli tutan kısımlar ve kulaklığınızı kullanmadığınızda içine koyabileceğiniz bir açılır kapanır bölme de ortamın derli toplu kalmasını sağlıyor.

    Sistemin verimli çalıştığından emin olmak isteyen kullanıcılar CPU, GPU ve bellek kullanımını ConceptD Palette arayüzünden takip edebiliyor. Bu kullanışlı arayüz, çözüm gerektiren sorunları bildiren bir durum göstergesi içeriyor. Kasa üzerinde bulunan kilit ve alarm ise hırsızlık ve izinsiz giriş için caydırıcı etki yapıyor.

    Büyük bağımsız yazılım markaları tarafından test edilmiş olan ConceptD 700, yazılım ve donanımların uyumlu, kararlı ve güvenli çalıştığını ifade eden sertifikalara sahip. RTX Studio logosunu da taşıyan ürün en zorlu tasarım işlerinde bile yeterli gücü sunuyor.

    Fiyat ve Bulunabilirlik

    ConceptD 7 Ezel Pro, Kuzey Amerika’da 3.099 dolar; EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde 2.999 euro; haziran ayında ise Çin’de 21.999 RMB’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

    ConceptD 7 Ezel, Kuzey Amerika’da 2.699 dolar; EMEA bölgesinde 2.499 euro; Çin’de 19.999 RMB’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

    ConceptD 700, EMEA bölgesinde mart ayından itibaren 1.699 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

    [1] Teknik özellikler modele veya bölgeye göre değişiklik gösterebilir

    [2] Burada bahsedilen tüm markalar ve ürün adları ilgili şirketlerin ticari markalarıdır ve yalnızca ürünleri anlatmak veya tanımlamak için kullanılmaktadır

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.