DOLAR 32,3787
EURO 35,0513
ALTIN 2326,745
BIST 9089,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Adanalı KSG Makina ile Belçikalı ALM arasında dev nükleer iş birliği

    Adanalı KSG Makina ile Belçikalı ALM arasında dev nükleer iş birliği
    06.03.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin lider çelik ekipmanları üreticisi ve ihracatçısı KSG Makina ile Avrupa’nın nükleer alanında lider tedarikçilerinden Les Ateliers de la Meuse (ALM) iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmanın detayları ilk kez 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda açıklandı

    Enerji, savunma, otomotiv ve iş makinaları sektörlerine çelik ekipman ve bileşenleri sağlayan KSG Makina, Belçika’da kökleri 16. yüzyıla uzanan ve 1835 yılında kurulmuş nükleer, medikal, yenilenebilir enerji sektörlerinin lider tedarikçisi Les Ateliers de la Meuse (ALM) ile güçlerini birleştirdi. KSG Makina’nın nükleer alanında önemli bir tedarikçi olmasının önünü açan anlaşma, 6 Mart 2018 tarihinde 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda imzalandı.

    KSG ve ALM bu stratejik iş birliğiyle Türkiye, Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya’daki nükleer santral projeleri için birlikte çalışacaklar.

    “Nükleer, uzay ve savunma sanayide ihracatçı olacağız”

    Türkiye’nin nükleer alanında önemli ihracatçılarından biri olma hedefiyle bu iş birliğine imza attıklarını belirten KSG Makina Yönetim Kurulu Üyesi Dr. O. Şener Sezgin, anlaşmayla birlikte iki şirketin çalışanları arasında bilgi ve uzmanlıkların aktarılacağını ifade etti. Sezgin, iki şirketin nükleer, uzay, otomasyon, savunma, enerji ve petrokimya sektörlerindeki varlıklarını bu iş birliğiyle daha da güçlendirip artıracağını vurguladı.

    Yeni sektörlere birlikte girecekler

    Gaz, biyokütle, kriyojenik ve atık yönetimi gibi yeni sektörlere de açılmakta olan ALM şirketinin Genel Müdürü Jeremie Havart, KSG Makina ile nükleer enerji başta olmak üzere birçok sektörde iş birliği yapmak için güçlerini birleştirdiklerini söyledi. En üst düzeyde performans ve güvenliğin öncelikleri olacağını bildiren Havart, ele alacakları projelerde inovatif bakış açısıyla özel çözümler sunacaklarının altını çizdi. Havart, KSG Makina ile yapacakları işbirliğinde Nükleer Enerji sektörü ile birlikte pek çok sektöre de girileceğini duyurdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.