DOLAR 32,5019
EURO 34,9162
ALTIN 2437,935
BIST 9709,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    adidas, SPEEDFACTORY Üretim Tesisi ile özel projesi AM4’u başlattı

    09.10.2017
    A+
    A-

    – adidas Made For London (AM4LDN) ayakkabı modeli, özel olarak tasarlanıp üretilen ve dünyada altı önemli şehirde piyasaya çıkarılacak serinin ilk modeli

    – SPEEDFACTORY, otomatik imalat yöntemi sayesinde adidas’ın şimdiye kadar görülmemiş bir hızla özel ürün çözümleri yaratmasını sağlayan en yeni teknolojiye sahip imalat süreçleriyle tüketicileri buluşturuyor

     

    – adidas, şehirleri için özgün taleplere yanıt veren kişiselleştirilmiş bir ürünü keşfetmek, test etmek ve beraber oluşturmak amacıyla her bir şehirde önemli koşucular ile beraber çalıştı

    – SPEEDFACTORY, adidas’ın imalat geleceğini yönlendiren kişisel ve amaca uygun ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayacak bir imalat inovasyon platformudur.

    adidas Ansbach – Almanya’da bulunan SPEEDFACTORY tesisinde üretilecek olan ilk büyük projeyi duyurdu. AM4 serisinin piyasaya çıkışı, imalat geleceği açısından marka için önemli bir anı temsil etmekte. SPEEDFACTORY, adidas’ın tüketicilerle beraber ürünleri keşfedeceği, test edeceği ve üreteceği bir tesis olmanın yanı sıra, markanın gelecekteki yaratıcılığını belirleyen ve buna bağlı olarak sürekli yeniliği ve yeniden tasarımı ortaya koyan bir yer olma özelliğini taşımakta.

    Bu lansman ayrıca, kendilerine özel olarak ayakkabıların üretileceği altı şehirden ilki olan Londra için üretilmiş ilk ürün adidas Made For London (AM4LDN) ile SPEEDFACTORY’nin geleceğe attığı adımın başlangıç noktasıdır. Önümüzdeki aylarda da Paris, Los Angeles, New York, Tokyo ve Şangay da, bu şehirlerdeki yerel pazar fikirlerine ve bu pazarlara uygun ihtiyaçlara göre özel olarak üretilen ürünlere kavuşacak.

    Hafiflik, denge ve daha sürdürülebilir bir ürün gibi çeşitli tüketici faydalarıyla tasarlanan AM4, sporcu verileri kullanılarak üretilen son teknolojiye sahip ürünleri mümkün kılan SPEEDFACTORY ile adidas’ın piyasanın geleceğine yön verme hedefinin ilk adımını temsil etmekte. Her ayakkabı, tasarım ve geliştirme sürecini desteklemesi için sporculara ait veriler kullanılarak ortak bir şekilde üretildi. AM4 projesi, gelecekteki tasarımları şekillendirmek için kullanılan her bir ürün lansmanını takiben, tüketicilerden alınan yorumlarla sürekli olarak BETA modunda olacak.

    AM4LDN’nin geliştirilme sürecinde adidas, Londra’daki koşucuların özel ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla şehirdeki bazı tüketicilerle beraber çalıştı. Bu süreç, her şehrin özel ihtiyaçlarını karşılamak amacına sahip bir şekilde, gelecekte dahil edilecek şehirlerde de tekrarlanacak.

    Ansbach-Almanya’da bulunan SPEEDFACTORY şu anda tam kapasiteyle çalışmakta. Buna önümüzdeki günlerde Atlanta-ABD’Deki ikinci bir tesis de katılacak. Bütün pazarlar için AM4 ayakkabısının üretimi her iki tesiste de desteklenecek ancak her tesisin temel odak noktası yerel üretim olacak.

    adidas Küresel Kreatif Direktörü Paul Gaudio şöyle konuştu:

    “SPEEDFACTORY hikâyesi tek bir üründen daha büyük. Aslen hız, hassasiyet ve tepkisellik için bir araç. Sonuçta, SPEEDFACTORY bireysel sporcu ihtiyaçlarına ve arzularına göre, onlarla birlikte özel ürün çözümleri yaratmamızı sağlayacak; istedikleri şeyleri, istedikleri zaman, istedikleri yerde onlara sunacağız.”

    “Bu, sporcularla ürün yaratma şeklimizi gelecekte şekillendirecek olan bir süreç ve geleceğe doğru attığımız yeni bir adım. AM4 üretim şeklinin geleceğini temsil ediyor; daha hızlı, daha hassas ve daha kişisel.”

    Paris için yaratılan AM4PAR önümüzdeki hafta yapılacak olan AM4LDN lansmanını takip edecek ve bunları da 2018’de yapılacak Los Angeles (AM4LA), New York (AM4NYC), Tokyo (AM4TKY) ve Şangay (AM4SHA) lansmanları izleyecektir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.