DOLAR 32,5406
EURO 34,8847
ALTIN 2425,63
BIST 9716,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Adidas x Parley Run For The Oceans 10 Haziran’da Büyükada’da

    06.06.2017
    A+
    A-

    adidas x Parley işbirliği, okyanusları plastik atıklara karşı korumayı hedefliyor. Bu birlikteliğin, kolektif olarak harekete geçmek için ilham verip, farkındalığı arttırmayı amaçlayan ilk küresel girişimi, Dünya Okyanuslar Günü Haftası’nda sunuluyor.

    Küresel hareketin İstanbul ayağı, 10 Haziran’da, adidas Runners Istanbul koşusu ile Büyükada’da gerçekleşecek.

    adidas’ın temelinde, sporun hayatları değiştirme gücüne olan inanç yatıyor. adidas’ın bununla doğru orantılı olarak gerçekleştirdiği Parley for the Oceans ve Runtastic birlikteliği de spor ile pozitif aksiyona ilham vermeyi ve de dünyanın dört bir yanındaki sporcuları, önemli bir amaç uğruna bir araya getirmeyi hedefliyor.

    Bu birliktelik, Dünya Okyanuslar Günü Haftası 5 – 11 Haziran’da, okyanusları plastik atıklardan temizleme sözünün bir parçası olan ilk küresel girişimini sunacak: adidas X Parley Run for the Oceans hareketinin amacı, koşulan her kilometrede, okyanusları tehdit eden plastik kirliliğine dikkat çekmek.

    adidas Runners Istanbul – Run for the Oceans Koşusu
    adidas X Parley Run for the Oceans hareketine, adidas Runners Istanbul da katılıyor. Sporcuların koşu ile bir araya gelerek, temiz okyanus hareketi etrafında birlik olmasını amaçlayan Run for the Oceans koşusunun İstanbul ayağı, 10 Haziran’da Büyükada’da gerçekleşecek. Büyükada’da bir araya gelecek koşucular, sadece spor yapıyor olmaktan değil, önemli bir hedef ile farkındalığı arttırmanın, aksiyona geçmenin ve aktif deniz temizliğine katılmanın kolektif gücünden pay alacaklar.

    Adalar Kent Konseyi desteği ile gerçekleştirilecek bu koşuya, çevre örgütleri ve diğer koşu grupları da katılım gösterecek. 10 Haziran Cumartesi günü, Kabataş ve Bostancı kalkışlı teknelerle başlayacak etkinlik, deniz yolculuğu sırasında gerçekleşecek söyleşi ile devam edecek. Deniz kirliliği ve herkesin çözümde alabileceği rolün konuşulacağı bu söyleşiye, Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Volkan Narcı, Okyanus ve Deniz Biyoloğu Mert Gökalp ile ada sakini ve deniz temizleme dalgıcı Serco Eskiyan katılım gösterecek.

    Büyükada’da gerçekleşecek, 9,5 kilometrelik koşu dâhilinde, koşucular ada sahillerini çöpten arındırma hareketinde aktif bir rol alacak ve kolektif olarak sahil temizleme işinde yer alacaklar. Küresel hareketin İstanbul ayağı olan bu koşu da, sporun hayatları değiştirme gücünden ilham alıyor ve uğruna koştuğu amacını, mümkün olan en geniş çevrede yaymayı hedefliyor.

    Harekete katılmak isteyen herkese açık olan bu koşuya kayıtlar, facebook.com/groups/adidasrunnersistanbul adresi üzerinden oluşturulan etkinlik sayfasından alınacak.

    Dijital Koşu

    adidas X Parley Run for the Oceans hareketi kapsamında, dünyanın dört bir yanındaki sporculara da, bu harekete birlik olarak katılma imkânı veren dijital bir platform yaratıldı. 5 – 11 Haziran tarihleri arasında, tüm dünyadaki koşucular, Runtastic cep telefonu uygulaması sayesinde koşuları sırasında Koşu Hikayesi’ni dinleyerek, okyanusların hassas eko sistemi, Parley AIR stratejisi ve kendilerinin çözümde alabilecekleri rolü öğrenirken, sanal olarak da bir araya gelerek, koştukları her kilometrede, onlar gibi kayıt olan diğer koşucularla birlikte mesafelerini biriktirecek ve okyanus sağlığına bağlılıklarını gösterebilecekler.
    New York – Run for the Oceans Koşusu

    adidas Runners Istanbul’un Büyükada koşusu ile bir parçası olduğu, adidas x Parley’nin ilk global koşusu ise 8 Haziran’da New York’da gerçekleşecek. 500 adet koşucu, düzenlenen gece koşusu ile New York’u ele geçirerek, 5 km boyunca şehri mavi ışıklarla aydınlatacak ve böylece okyanus hareketine dikkat çekecekler.

    adidas AG, Küresel Markalar Yönetim Kurulu üyesi Eric Liedtke şunları söyledi:

    “adidas, Parley işbirliği ile, okyanuslardaki plastik kirliliğini, yüksek performanslı spor giyime dönüştürmeyi yani problemi çözüme çevirmeyi hedefliyor. Biz, ürünlerimizde geri dönüştürülmemiş plastik kullanımını önce azaltmak daha sonra da tamamen ortadan kaldırmak için gerekli ilk adımları attık. Böylece de bunun mümkün olduğunu ve insanların da bunu önemsediğini göstermiş olduk – ama önce, hareketin ivme kazanması gerekiyor. Fark yaratan bir marka olarak, ihtiyaçların yenilikçilik doğurduğuna ve en zor problemleri çözme hedefinin bizi ve ürünlerimizi daha iyi yaptığına inanıyoruz – bunu yaparken de dünyaya daha az zarar vermeyi hedefliyoruz.

    Çabamız, ürünlerimizle sınırlı kalmayacak. Biz, okyanusları plastik atık tehdidinden kurtarmayı amaçlayan küresel bir hareket yaratmak istiyoruz. Markamızın temelinde, sporun hayatları değiştirme gücüne olan inanç yatıyor. Run for the Oceans ile de, sporun harekete geçirme ilhamından kaynaklanan gücünü kullanıyoruz. Her şey bir araya gelmek ve katılım göstermekle ilgili. Biz de dünyanın dört bir yanındaki sporculara bu harekete katılma imkânı veren ve böylece de bize sözümüzü tutmakta yardımcı olmalarını sağlayan bir platform yarattık.”

    Parley for the Oceans Kurucusu Cyrill Gutsch ise şu yorumları yaptı:

    “Run for the Oceans bir kutlama, bir düşünce hareketi ve bir barış töreni, aldığımız her nefesin farkında olmak ve bize bu nefesi sağlayan büyüleyici mavi evrene şükran duyma fırsatı.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.