DOLAR 32,4899
EURO 34,7473
ALTIN 2421,169
BIST 9688,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarları, her yıl güçlenerek yol alıyor

    Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarları, her yıl güçlenerek yol alıyor
    15.08.2017
    A+
    A-

    30 yılı geride bırakan bir başarı hikâyesi…

    Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarları, her yıl güçlenerek yol alıyor

    • 1.400 m²’lik bir alanda başlayan serüvenin 24.236 m²’lik bir alana yükselişi
    • 1988’de 5bin ziyaretçinin 2016’da 71.581 ziyaretçiye ulaşması
    • Uluslararası ziyaretçi sayısında son 5 yılda yüzde 11,5‘lik bir artış

    Ahşap ve mobilya yan sanayisinin tüm bileşenleri 30 yıllık tecrübesiyle bir araya getiren Ağaç İşleme Makinesi Fuarı, 30 yıllık serüveni boyunca binlerce sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu. Serüvenine 5 bin kişilik ziyaretçiyle başlayan fuar; 2017 yılında 70 binin üzerinde sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

    İlk kez kapılarını 1988 yılında İstanbul Tepebaşı’ndaki İstanbul Sergi Sarayı’nda ‘Türk Makine Sanayi Fuarı’ adı altıda açan Ağaç İşleme Makinesi Fuarı, bu yıl 30’uncu yılını kutluyor. İlk yılında 1400 metrekarelik alanda 56’sı yabancı 109 katılımcıyı ağırlayan fuar, 2016 yılında net 24.236 metrekarelik alanda 381 firma ve firma temsilciliğini aynı çatı altında buluşturdu.

    1996 yılında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ne geçmesiyle gücünü perçinleyen fuar, 1998 yılında ilk defa kapılarını ziyaretçisine açan Intermob Fuarı ile güçlerini birleştirdi. Fuarlar, 2017 yılında 70 binin üzerinde sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

    Ağaç İşleme Makinesi Fuarı bugüne kadar 8 binin üzerinde katılımcıya Intermob Fuarı ise 5 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapmasıyla da sektördeki önderliğini kanıtlıyor. Ayrıca Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarları, ilk yılında 12 bin 566 ziyaretçiye 2016 yılında ise 71 bin 581 kişiye ev sahipliği yaparak yüzde 569 oranında büyüme kaydetmesiyle yolunun açık olduğunu herkese ispatlıyor.

    “Her yıl yeni nesil bir bakışı benimseyerek bugünlere geldik”

    Fuarların bugüne nasıl geldiğiyle ilgili açıklama yapan REED TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özmert, fuarların ağaç işleme makineleri, mobilya yan sanayi ve aksesuarları alanında en yeni teknolojilerin Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nden sayısız sektör profesyonelini bir araya getirdiğini söyledi. Fuarların bugünkü konuma gelmesinin disiplinli bir çalışmanın ürünü olduğunun altını çizen Özmert, “Fuarlarımız her zaman, katılımcıların ve ziyaretçilerin beklediği bir platform olmayı başardı. Aslına bakaranız bu yıl Ağaç İşleme Makinesi Fuarı’nın 30’uncu, Intermob Fuarı’nın ise 20’inci yılını kutluyoruz. Bu kadar uzun soluklu fuarların altına imza atmak ve her yıl rakamları katlayarak büyütmek hem bizim hem de katılımcı firmalarımız için gurur verici. Ticari bir platform olmasının yanı sıra fuarlarımız, tüm endüstrinin bir araya geldiği, sektörle ilgili her türlü gelişmenin masaya yatırıldığı önemli bir buluşma noktası. İnovasyon harikası ürünlerin yer aldığı ve sektörünün her kanadında yer alan markaların ya da şahısların kendi işiyle ilgili bir bilgi bulacağı bir alan” dedi.

    Özmert: Fuarı teknolojiyle buluşturuyoruz

    Fuarları desteklemek için bu yıl Tüyap bünyesinde faaliyete geçecek olan B2B Matchmaking sisteminin de Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarı’nda kullanılabileceğini sözlerine ekleyen Özmert, “Yeni nesil bu sistem sayesinde online davetiye formunu dolduran ziyaretçilerimiz, ilgilendikleri ürün gruplarını işaretledikleri taktirde bu ürün gruplarını sergileyen katılımcı firmaları görebilecek ve diledikleri taktirde bu firmalara randevu talebi gönderebilecekler. Çünkü fuarımız, tüm Tüyap fuarlarında olduğu gibi teknolojik gelişmelere maksimum uyum sağlayarak dijitalleşme sürecinde ciddi anlamda yol kat etti. Online davetiye ile fuara gelen ziyaretçilerimizin sayısı her geçen yıl artıyor ve B2B Matchmaking sistemi ile ziyaretçilerin fuarda geçirdikleri zamanı maksimum verimlilikle geçirebilmesine olanak sağlanıyor. Buna ilaveten, Tüyap mobil aplikasyonu MyTuyap ile ziyaretçiler, cep telefonlarıyla davetiye alabiliyor, katılımcı firmaları görebiliyor ve alan içi navigasyon uygulaması ile fuar alanında gitmek istediği noktaya zaman kaybetmeksizin ulaşabiliyor” diye açıkladı.

    Yatak sektörün buluşma noktası; Promatt

    Öte yandan Intermob Fuarı bünyesinde yer alan Promatt Özel Bölümü’nün bu yıl ikinci kez ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlandığını da hatırlatan REED TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özmert, “Yatak imalatı yan sanayi, ekipman hammadde ve makinelerinin tüm detaylarının aynı platformda sergileneceği Promatt, inovasyon harikası ürünlerin de yer alacağı bir alan olarak göze çarpıyor. Yurt içi ve yurt dışından yatak ve baza imalatçıları tarafından büyük ilgi gören Promatt ayrıca; yatak malzemeleri ticareti yapanları, ithalat ve ihracatçıları, mağaza/ market zincirleri satın alma yetkililerini, distribütörlük ve bayilik almak isteyen girişimcileri, endüstriyel tasarımcıları ve mühendisler ticaret odalarının yanı sıra sektör kurumlarının yetkililerini bir araya getiriyor. Öte yandan Promatt, yatak üretim hatlarındaki tüm makinelerden tekstil ve dolgu malzemelerine, destek hizmetlerden aksesuarlar ve parçalarına kadar tüm detayları aynı platformda ziyaretçileriyle buluşturuyor.

    REED TÜYAP tarafından Ağaç İşleme Makine Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) ve  Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği (MAKSDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen Ağaç İşleme Makinesi-İntermob Fuarları ve Promatt Özel Bölümü; 14-18 Ekim 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.