DOLAR 32,5959
EURO 34,7975
ALTIN 2494,393
BIST 9457,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ağaoğlu 2019’u enerji yatırımıyla kapatıyor

    Ağaoğlu 2019’u enerji yatırımıyla kapatıyor

    125 MW’lık Balıkesir RES projesinin ilk fazı devreye girdi. Yatırım 2020’de tamamlanacak

     

    Ağaoğlu Enerji Grubu, 125 MW Kurulu güce ve yaklaşık 850 milyon liralık yatırım değerine sahip Balıkesir Tatlıpınar RES projesinin ilk fazını devreye aldı. Proje ikinci fazın 2020’de devreye alınması ile tamamlanmış olacak. Grubun toplam kurulu gücü 227MW’a ulaşacak.

     

    Balıkesir Tatlıpınar RES’in 20 MW’lık ilk fazı işletmeye alındı. 2020’de devreye girecek ikinci fazın tamamlanmasıyla grubun toplam kurulu gücü 227MW’a ulaşacak. Yılda 823 milyon kWh elektrik üretimi ile 270 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanmış olacak.

    “Ülkenin geleceğine güvenerek yatırımlara devam ediyoruz”

    Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Hakkı Ağaoğlu “Daha önce de söylediğimiz gibi Türkiye ekonomide durgunluk psikolojisine yenilmemeli. İş adamı günlük kararlarla değil, ülkesinin geleceğine güvendiğini gösteren yatırımlarla hareket etmelidir. Özellikle yenilenebilir enerji yatırımlarında hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz. Türkiye ekonomisine olan güvenimiz aynı kararlılıkla devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız projeler de bu güvenin bir göstergesidir. Tamamlandığında 125 MW kurulu güce sahip olacak Balıkesir Tatlıpınar RES projemizin 20MW’lık ilk fazını devreye aldık ve üretime başladık. 2020 yılı içerisinde ikinci fazı da tamamlayarak yaklaşık 850 milyon lira değerinde bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

    Ağaoğlu Enerji Grubu Genel Müdürü Ersan Gülay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    “Bu projemizin tamamlanması ile Grubun bugüne kadar geliştirip hayata geçirdiği enerji santrallerinin toplam gücü 550MW’ı buluyor. Türkiye’nin en deneyimli enerji geliştirme ekiplerinden birine sahibiz. Enerji alanında yeni fırsatlara bakıyoruz. Yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.