DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ağrı’nın kültürel şöleni Ankara’da

    Ağrı’nın kültürel şöleni Ankara’da
    12.02.2019
    A+
    A-

    Tarihi, kültürel ve turizm zenginlikleriyle ilklerin şehri Ağrı, Ankaralılarla buluşmak için gün sayıyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu, Turkish Airlines ve Ruan Fuarcılık birlikteliğiyle ikincisi gerçekleştirilecek organizasyon, 14-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. 2.Ağrı Tanıtım Günleri yörenin meşhur lezzetleri ve geleneklerini Ankaralılara sunacak.

    Etkinlik kapsamında; Anadolu’nun en eski diyet yemeği olan Abdigor Köftesi, Ayranaşı, Ağrı’dan özel olarak gelecek ustaların yapacağı et döner, 7 saat tandır üzerinde pişirilen Keşkek, Kete, Tandır Ekmeği, Ağrı Turşusu ve Ağrı Balı gibi çeşitli ikramlar yer alacak. Halı, kilim, tiftik, üzerlik, nazarlık, keçe yapımı gibi geleneksel el sanatlarının yanında Morkaraman Koyunu da sergilenecek. Halk dansları da olacağı etkinlikte, yöresel sanatçılar da performanslarını sergileyecek. Türkiye’nin en büyüğü olan Ağrı Dağı, Balık Gölü, Ahmed-i Hani Türbesi, doğa harikası Buz Mağaraları, Diyadin Kaplıcaları, Hamur Kümbeti, Topkapı Sarayı’ndan sonra yapılmış en ünlü saraylardan biri olan İshak Paşa Sarayı, Nuh’un Gemisi, Urartu Kalesi gibi efsanelere masal olan yerler misafirlerle buluşturulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.