DOLAR 32,5847
EURO 34,8399
ALTIN 2495,928
BIST 9633,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ahmad Ghassan Altınawı: Yabancı yatırımcıdaki artış, 10 aylık artış zincirinin bir halkası

    Ahmad Ghassan Altınawı: Yabancı yatırımcıdaki artış, 10 aylık artış zincirinin bir halkası
    18.07.2019
    A+
    A-

    TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 oranında  azalarak 61 bin 355 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 84,6 oranında azalış göstererek 7 bin 319 oldu.

    Masar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Ghassan Altınawı konuyla ilgili şöyle konuştu:

    Ekonominin kilit sektörleri arasında yer alan gayrimenkul ve inşaat sektörü, bu konumunu yabancı yatırımcı oranındaki artışla giderek daha da yükseltiyor. TÜİK’in açıkladığı haziran satış rakamlarına göre geçtiğimiz yılın haziran ayına oranla yaşanan yüzde 30.5’lik artış,  son 10 aylık artış zincirinin bir halkasını temsil ediyor. Artış zincirine son 6 ayda da yeni halkalar eklenmesiyle, yılsonunda Türkiye tarihinde görülmemiş oranları yakalayabiliriz. Yabancı yatırımcı oranındaki artış yönlü hareketlilikte yeni düzenlemelerin etkisi tartışılmaz. Bununla birlikte markalı konut üreticilerinin imzasını taşıyan, yatırımcıları kazançlı yatırım ve yüksek yaşam standartlarıyla buluşturan projeler de Türkiye’nin dünyadaki vitrinini oluşturuyor. Sektör hem yabancı yatırımcı hem de uluslar arası proje geliştiriciler tarafından cazibe yaratıyor. Türkiye’ye duyulan güven ve sektörün gelişim alanlarının sunduğu yeni fırsatlar, piyasaya yabancı aktörleri de kazandırıyor. Türkiye’nin olağanüstü coğrafyası ve kültürel çeşitliliği, sektöre yatırım ve oturum açısından cazibe yaratıyor. Sadece büyük şehirler değil gelişmekte olan bölgeler de yabancı yatırımcının markajında. Biz bunu Düzce’de hayata geçirdiğimiz Masar Tower projemizde çok net görüyoruz. Satış ofisimizde yabancı yatırımcı hareketliliği oldukça dinamik bir şekilde ilerliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.