DOLAR 32,5456
EURO 34,9062
ALTIN 2429,62
BIST 9712,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ahmet Misbah Demircan: Eğitimin esası kültür sanattır

    Ahmet Misbah Demircan: Eğitimin esası kültür sanattır
    30.03.2017
    A+
    A-

    Beyoğlu’nda 53. Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen Kırmızı Sedir Söyleşisi’nin konuğu oyuncu Emine Ün oldu. Programda öğrencilerle buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İnsan, insanla yaşar ve insanın insanla yaşayabilmesi için davranışlarını güzelleştirmesi lazım. Bu yüzden davranış biliminin adı tiyatrodur. Bu nedenle hayat bir tiyatrodur.” dedi.

    Beyoğlu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ dolayısıyla bir birinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Kütüphane haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği Kırmızı Sedir Söyleşisi ile oyuncu Emine Ün’ü öğrencilerle bir araya getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da katıldığı söyleşinin sunuculuğunu ise oyuncu Özgür Özgülgün yaptı. Beyoğlu Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide oyuncu Emine Ün, öğrencilerin tiyatro ve oyunculuk hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı.


    “HAYAT BİR TİYATRODUR”
    Programda öğrencilerle buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İnsan tek başına bir dünyada yaşayamaz. İnsan, insanla yaşar ve insanın insanla yaşayabilmesi için davranışlarını güzelleştirmesi lazım. Bu yüzden davranış biliminin adı tiyatrodur. Bu nedenle hayat bir tiyatrodur. Eğitimin esası kültür sanattır ve tiyatro bir numaradadır. Onun için kültür hayatı okulda başlar, öyle de devam eder” ifadelerini kullandı.

    ÇOK GÜZEL BİR GÜNDÜ
    Öğrencilere deneyimlerini aktaran oyuncu Emine Ün, “Evet burada çocuklarla beraber olmak çok güzel bir duygu. Hem tiyatrodan konuştuk kitaptan konuştuk hem de hayata dair birçok şey paylaştık. Onların da fikirlerini aldık ve ben de onlara söyleyeceklerimi söyledim. Bu yüzden çok güzel bir gündü teşekkür ediyorum” dedi.

    ETKİNLİKLER BİR HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK
    Öte yandan program sonunda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, oyuncu Emine Ün ve sunucu Özgür Özgülgün çocukları arkalarına alarak birlikte özçekim yaptı. Etkinlikler bir hafta boyunca düzenlenecek gösteri ve söyleşilerle devam edecek.


    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.