DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akay İnşaat’tan Mozambik’e 5 bin konut

    Akay İnşaat’tan Mozambik’e 5 bin konut

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mozambik ziyaretinde konut üretimine dikkat çekmesi üzerine ülkeyi radarına alan Ankaralı Akay İnşaat, 5 bin konut inşa etmeye hazırlanıyor. Maputo’da 1 milyar dolarlık iş yapacak şirket, inşaat malzemelerini de Türkiye’den alacak…

    Geçtiğimiz Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mozambik’e yaptığı ziyaret meyvelerini vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından Ankaralı Akay İnşaat, Mozambik’te 1 milyar dolarlık 5 bin konut hayata geçirmek için hazırlanıyor. Mozambik’in başkenti Maputo’daki projenin inşaatına Eylül’de başlayacaklarını belirten Akay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Olgun, “Konutları 1 yılda teslim etmeyi planlıyoruz. Toplamda 5 bin konut yapacağız. Her sene 1.000 konut teslim edecek şekilde planlamamızı yaptık” dedi.

    AFRİKA’NIN ÜSSÜ OLACAK

    Mozambik’in konut ihtiyacının hat safhada olduğunu anlatan Olgun, 5 bin konutluk proje dışında Maputo Ticaret Odası’nın arsası için kat karşılığı anlaşma yaptıklarını açıkladı. Olgun, “Şehir merkezinde 33 katlı bir bina inşa edeceğiz. Maputo Ticaret Merkezi projesine yaklaşık 220 milyon dolar yatırım yapacağız” dedi. Arsanın kendilerine bedelsiz tahsis deldiğini kaydeden Olgun, “Onlara 3 bin metrekare yer ayıracağız ve bu arsaya AVM, ofisler ve konutlar inşa edeceğiz. Bunun karşılığında 80 bin metrekare alanda da kendimize inşaat yapacağız” diye konuştu. Yurtdışı yatırımlarına Mozambik’ten başladıklarını anlatan Ertan Olgun, “Svaziland’ı da radarımıza aldık. Çok zengin ve güzel bir ülke. Yeni projeler hayata geçirebiliriz. Bu konuda görüşmeler yapıyoruz” diye konuştu.

    Akay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk de ciddi anlamda ihracat kapısı açılacağını ifade ederek, “Ülke ekonomisine katkıda bulanacağız. Çünkü inşaat yapımı ile ilgili tüm malzemeleri Türkiye’ den getireceğiz” dedi.

    ANKARA’DA YENİ PROJE

    BUGÜNE kadar TOKİ ile birlikte 30 bin konut ürettiklerini anlatan Ertan Olgun, Ankara’da yeni başladıkları Akay Neris projesinde güneş enerjisinden elektrik üreteceklerini söyledi. Yaklaşık 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projeyi ileri derecede akıllı ürettiklerini anlatan Olgun, şunları söyledi: “Bu projemiz hem akıllı hem de tasarruflu olacak. Arsa alanı 11 bin 270 metrekare. Toplam 75 konut olacak. 2018 yılının sonunda teslim edilecek. Büyüklükleri 200 ile 452 metrekare arasında olan konutların fiyatları 1 milyon lira ile 2 milyon 700 bin lira arasında değişiyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.