DOLAR 32,4995
EURO 34,7754
ALTIN 2488,762
BIST 9562,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na başvurular başladı

    Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na başvurular başladı
    26.02.2019
    A+
    A-

    Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na başvurular başladı.

    Adaylar 30 Nisan 2019 tarihine kadar  www. akbanksanat. com/akbank_gso internet adresi üzerinden başvurularını yapabilirler.  Yarışmaya fotoğraf, resim, heykel, video, enstalasyon, cam, baskı, grafik tasarım gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimlerini içeren eserleriyle katılabilirler.  Yarışma; 40 yaş altındaki tüm T.C. vatandaşlarının katılımına açık.

    Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması jürisinde bu yıl; akademisyen ve küratör Melih Görgün, Hamburg Hafencity Üniversitesi’nden Profesör Mona Mahall ve Bremen Kunst Akademie’den Profesör Aslı Serbest bulunuyor. Serginin küratörlüğünü ise Melih Görgün yapacak.

    Yarışma jürisinin değerlendirmesi sonucu; birinciliğe değer görülen eser 15.000 TL., ikinci 10.000 TL., üçüncü ise 5.000 TL. para ödülü almaya hak kazanırken, ödül alan ve jüri tarafından sergilenmeye değer görülen eserler, 19 Haziran- 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta düzenlenecek sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

    Bu yıl yarışma teması;  “Ortak Stratejilerin Gösterisi”

    Günlük yaşam pratiğimizdeki değişimler, dönüşümler ve gösteriler, yeni kelimeler ve yeni vizyonların birlikteliğinden ortaya çıkacak yeni durumlar, hayatta kalma stratejileri için de bir ortak alanı oluşturmaktadır. Tüketim ideolojisinin kavramları yeniden biçimlendirme güç ve pratiği içinde, çağdaş sanat ve kültür, daha iyi bir geleceğe yönelik yaratıcı öneriler için kritik bir güç ve alan olacaktır.

    Alain Badiou’nun “Yüzyıl” (Le Siècle*)’da yazdığı gibi bu yüzyıl yarılmaların, çatışkıların yılı olacaktır. Her gün yeni insan kitlelerinin kendi yerlerinden, ana yurtlarından uzaklaştırıldığını bildiren bir haberi dinliyor veya doğrudan içinde buluyoruz kendimizi. Bir yanda gelecek dünyasının kendi tüketim ideolojisi için kullandığı kavramlar çeşitlilik, eşitlik, farklılık kavramları üzerinden algı oyunları, öte yanda büyük yer değiştirmelerle birlikte geliştirilen küresel erkler ve tüketilen birey. Bu antagonizmada medya araçları vasıtasıyla yeni bir gözlemleme ve yorum bilgisine de sahip olmaktayız.

    Yok edici bu durumun vahameti karşısında ne yapabiliriz? Karşılaştığımız, beklenmedik anlara ait olumsuzlukları ortadan kaldırma bağlamında değerlerimizi korurken, söyleyeceklerimiz yaratılan kriz ortamlarında ne kadar etkin olacaktır?  Stratejiler ve öneriler.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.