DOLAR 32,5536
EURO 35,0017
ALTIN 2427,546
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank Sanat Caz Günleri iki önemli konsere ev sahipliği yapıyor

    Akbank Sanat Caz Günleri iki önemli konsere ev sahipliği yapıyor
    29.01.2019
    A+
    A-

    Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında; Türkiye’nin önde gelen piyanistlerinden Ercüment Orkut, ikinci solo albümü “Persona” nın lansman konserini 6 Şubat’ta Akbank Sanat’ta gerçekleştirecek. Sanatçıya kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Volkan Öktem eşlik edecek.

    Şubat ayının ikinci konserinde ise Akbank Sanat; yaptıkları müzikte Batı Afrika poliritminden klasik Hint müziğine, dub-techno’dan post-rock’a çeşitli etkiler taşıyan Fazer’ı ağırlayacak. 20 Şubat’ta Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek konserde Fazer,  ilk albümü “Mara“ dan parçalara ve yeni bestelerine yer verecek.

    AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ KONSERİ

    6 Şubat 2019, Çarşamba

    Saat: 20.00

    Ercüment Orkut

    “Persona” Lansman Konseri

    Ercüment Orkut – piyano

    Kağan Yıldız – kontrbas

    Volkan Öktem – davul

    Terell Stafford’dan China Moses’a, Ferit Odman’dan Kenan Doğulu’ya, farklı türlerde bir çok usta isme sahnede ve stüdyoda eşlik etmiş,. Ercüment Orkut’un günümüz New York cazının ve ses dünyasının peşine düştüğü albümde, müzikleri sanatçıya ait 8 orijinal beste, akustik piyano trio formatında yorumlanıyor.

    Albümün adını koyarken de psikiyatr ve analitik psikolojinin kurucusu Carl Jung’un yarattığı persona arketipinden etkilendiğini söyleyen Ercüment Orkut,dünyaca ünlü caz müzisyeni ve prodüktörü George Whitty’den “Son yıllardaki en favori keşiflerimden biri, tümüyle ‘olmuş’ bir piyanist” sözleriyle övgü aldı.

    2016’da İtalya’nın Siena kentinde düzenlenenSiena Jazz Atölyesi’nde Matt Mitchell, Miguel Zenon, Aaron Parks, Stefano Battaglia ve Franco D’Andrea gibi efsane isimlerle çalışma fırsatı yakaladı. En son geçtiğimiz yıl, 89. Akademi Ödülleri’nden En İyi Fim Müziği ve En İyi Orijinal Şarkı ödülleriyle dönen, Justin Hurwitz imzalı “La La Land” müziklerinin canlı icra edildiği “La La Land in Concert” turnesinin İstanbul ayağında solist olarak sahne aldı.

     

    20 Şubat 2019, Çarşamba

    Saat: 20.00

    FAZER

    Matthias Lindermayr, trompet

    Paul Brändle, gitar

    Martin Brugger, bas gitar

    Simon Popp, davul

    Sebastian Wolfgruber, davul

    Fazer, Münih Müzik ve Sahne Sanatları Akademisi’nde tanışmış olan bas gitarist ve yapımcı Martin Brugger, trompetçi Matthias Lindermayr, gitarist Paul Brändle ve her ikisi de davulcu olan Simon Popp ve Sebastian Wolfgruber’ın birlikte oluştuduğu bir proje.

    Eşsiz soundları, Batı Afrika poliritminden ve klasik Hint müziğine, dub-techno’dan ve post-rock’a çeşitli etkiler taşıyor.

    ECM, ACT, Enja gibi önemli plak şirketlerini barındıran Münih’te yaşayan genç müzisyenler, doğaçlama müziğin gerginliğini ve dolaysızlığını koruyarak türün sınırlarına meydan okumak ve kendi yollarına gitmek istiyor.

    İki davulcu karmaşık ritmik kalıplara izin verirken, bir piyanist / klavyecinin olmaması müzisyenlerin doldurması için hem ritmik hem de harmonik açıdan çok fazla alan bırakıyor. Lindermayr ve Brändle, sololar ve eşliklerde virtüözlüklerini sergilerken, Brugger de bas gitarıyla onları destekliyor.

    Fazer bu konserde ilk albümü „Mara“dan parçalara ve yeni bestelerine yer verecek.

     

    Biletler Biletix’ten ve Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

    Tam: 20 TL Öğrenci: 10 TL

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.