DOLAR 32,3251
EURO 35,0329
ALTIN 2282,686
BIST 8974,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank Sanat Dans Atölyesi’nde yetişkinlere ve çocuklara özel dans dersleri

    Akbank Sanat Dans Atölyesi’nde yetişkinlere ve çocuklara özel dans dersleri
    29.01.2019
    A+
    A-

    AKBANK SANAT, Şubat ayı Dans Atölyesi programında hem yetişkinler hem de çocuklar için dans tutkunlarına özel dersler dikkat çekiyor.

    Yetişkinler için Dans Dersleri

    1-28 Şubat 2019

    Eğitmenler: Alper Marangoz, Evrim Akyay, Gizem Bilgen, Bengi Sevim Yörük

    Tecrübeli eğitmenler gözetiminde başlangıç ve orta ileri seviyede yapılacak bu derslerde, katılımcıların teknik donanımı sağlanarak, bedenlerine vizyon katacak atölye çalışmaları yapılmaktadır.

    • Başlangıç Seviyesi

    Çarşamba/Cuma: 18.30 – 19.30

    Cumartesi: 13.00 – 14.00

    • Orta ve İleri Seviye

    Perşembe: 18.30 – 19.30

    • Çocuklar için Yaratıcı Dans Dersleri

    2 / 9 / 1 6 / 23 ŞUBAT 2019

    1. grup (7 – 10 yaş): 11.00 – 12.00
    2. grup (4 – 6 yaş): 12.00 – 12.45

    Eğitmen: Bengi Sevim Yörük

    4 – 6 ve 7 – 10 yaş arası çocuklarla yapılan dans derslerinin ana hedefi dans ile oyun arasında yaratıcı bir yolculuğa çıkmaktır. Atölyelerde yapılan çalışmalar herhangi kalıplaşmış bir dansı uygulamaya çalışmamak, çocukların bedensel – kinetik gelişimine katkı sağlamaktır. Doğaçlama prensiplerine dayalı dersler, zihin ve beden koordinasyonunu geliştirmeyi, yaratıcı düşünebilmeyi, fiziksel kabiliyetlerini artırmayı amaçlamaktadır. Dans ederek hayal edelim. Dans ederek ifade edelim. Gelin dans edelim.

    Aerial Dans

    2 / 9 / 1 6 / 23 ŞUBAT 2019

    Saat: 14.30 – 15.30

    5 / 1 2 / 19 / 26 ŞUBAT 2019

    Saat: 18.30 – 19.30

    Eğitmen:  Önder Çevik

    Vücut enerjisini yeniden düzenlemek, vücut hizasını bulmak için yer çekimi kuvvetinin etkisiyle çalışan bir egzersiz metodudur. Bu sistemin içerisinde dans, pilates, kondisyon, akrobasi ve özellikle rahatlama ve esneme içeren hareketlerle teknik bir disiplin yaratılmıştır. Bu disiplinlerin desteğiyle zenginleştirilmiş ve en önemlisi yer çekimini avantaja çevirerek daha az enerjiyle daha yüksek esneklik, güç ve denge kazanımı sağlayan bir disiplindir. Vücudu yeniden düzenlemek, bedeni zihin merkezli duygusal kirliliklerden arındırmak için harika bir araçtır. Yer çekimiyle boşluk hissine güvenme bu teknikte bir bütün olarak çalışır. Ayrıca bu disiplin, uçmanın tarifsiz hissini de yaşatır.

    Tai Chi Chuan

    2/ 9 Şubat 2019

    Saat: 17.00- 18.30

    Eğitmen:  Ece Dündaralp

    Yin ve Yang yani iki zıt güç veya enerji “uyumlu” ve “sürekli” bir akışa girerse buna Tai Chi denir. Tai Chi Chuan ise Tai Chi Prensibine göre tasarlanmış bir içsel Kungfu ekolüdür. Hareketli meditasyon olarak da tanımlayabileceğimiz Tai Chi Chuan yavaş ve akıcı hareket serilerinden oluşur. Bu çalışmalar sayesinde bedenimizi ve zihnimizi daha iyi anlar; kaslarımızın, tendonlarımızın, kemiklerimizin güçlenmesinin yanı sıra niyetlerimizi, hislerimizi, farkındalığımızı ve yaşam enerjimizi de güçlendiririz. Bedenimizi tek parça olarak hareket ettirme becerisi kazandırıp , kalp ve zihin bütünlüğü kuruldukça ve kendi içimizde bütünleştikçe, çevremiz ile de bütünleşiriz.

    Ders İçeriği

    Form Akışlarına hazırlık niteliğinde en temel hareket prensipleri ile doğru ve dengeli durabilmeyi, yumuşak ve akıcı hareketler (ipek eğirmek, Yin Yang topunu çevirmek) ile bedenimizdeki gerginlikleri hafifletmeyi, Tai Chi yürüyüşleri ile bacaklarımızı güçlendirirken Kungfu Qigongun temeli olan “ağaç duruşları” ile canlılığımızı gözlemlemeyi öğreneceğiz.

    Omurganın canlanmasını ve duruş bozukluklarının giderilmesine yardımcı olacak çalışmalar da derslerin önemli, bir parçasıdır.

    Biletler Biletix’ten ve Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

    Bilet: 15 TL

    Katılım 18 kişi ile sınırlıdır

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.