DOLAR 32,4837
EURO 34,9541
ALTIN 2435,046
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank Sanat “Düzenli Delilik” sergisinde küratörlü sergi turu

    Akbank Sanat “Düzenli Delilik” sergisinde küratörlü sergi turu
    19.12.2019
    A+
    A-

    Akbank Sanat, birçok alan ve disiplinden çağdaş sanatçıların yer aldığı “Düzenli Delilik” başlıklı uluslararası karma sergisi kapsamında küratörlü sergi turu düzenliyor. Katılımcılar 25 Aralık 2019 Çarşamba günü küratör Prof. Dr. Marcus Graf’ın anlatımıyla gerçekleşecek sergi turunda, günümüz dünyasında soru sormanın ve bilinenin ötesine geçmenin, cevapları ve nihai sonuçları aramaktan daha anlamlı olduğunu ortaya koyan serginin oluşum sürecini dinleme imkanı bulacaklar.

     

    Küratörlüğünü Prof. Dr. Marcus Graf’ın üstlendiği sergi; içinde bulunduğumuz çağda bize sayısız ekran ve medya kanallarıyla ulaşan bilgi kavramını gözden geçirerek, çoğulcu ve bütünsel bir bilgi anlayışı ortaya koyarken, bilinen entelektüel hegemonyayı sorguluyor. İçinde yaşadığımız dünyada alternatif görüşler üretmek için gerçeklikle baş etmenin alışılmadık yollarını değerlendiren “Düzenli Delilik”, ayrıca bilmeme ve bilinmemenin ne anlama geldiğinin altını çiziyor.

     

    “Düzenli Delilik”, nesnelci ve rasyonalist bilginin yetersizliğini eleştiriyor ve bütünsel dünya görüşlerinin önemini ortaya çıkarıyor. Sergi, milliyetçilik ve jeopolitiğin yanı sıra bilgi temelli kimlik ve tarih kavramlarını sorgulayan sanatçıları sunarak bu konu üzerine düşünüyor. Sergilenen sanat eserleri zamanımızın çılgınlığıyla baş edebilmek adına, bazen absürt ve anlamsız olmaktan korkmayan alternatif bilgi üretimi yollarını sunabilmek için bilinenin ötesine geçiyor.

     

    Sergide yer alan sanatçılar: Ana Adamović , Anna Fasshauer, Basim Magdy, Buğra Erol, Fischli/Weiss, Joseph Beuys, Kerem Ozan Bayraktar, Komet, Lars Breuer, Nasan Tur, Özlem Günyol ve Mustafa Kunt, Robert Barta, Rudolf Reiber, Serhat Kiraz ve Yeşim Uzunöz

     

    Sergi, 11 Ocak 2020 tarihine kadar AKBANK SANAT’ta Salı gününden Cumartesi gününe  10.30 – 19.30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

     

    Küratör Marcus Graf ile Sergi Turu

    Tarih: 25 Aralık Çarşamba

    Saat: 15.00

     

    Küratörlü sergi turu ücretsizdir.

    Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.