DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank sanat standı Contemporary Istanbul’da bu yıl Sudarshan Shetty’i ağırlıyor

    03.09.2019
    A+
    A-

    Akbank Sanat bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Contemporary Istanbul’da yer alan standında Hint çağdaş sanatının önde gelen isimlerinden  Sudarshan Shetty’nin Çekip Gitmek / Yürüyüp Gelmek, Walking Away / Coming A Way başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor.

     

    Küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın üstlendiği sergide bir video, bir de yerleştirme eseriyle yer alacak olan Sudarshan Shetty’nin sanat pratiği insanın evrensel var oluş gerçeğini sınar nitelikte.

     

    Küratör Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, sergi ile ilgili değerlendirmesinde şöyle diyor: “İnsanoğlu yeryüzünde kültür oluşturmaya başladığı ilk günden beri kendi tapınağını kurma çabası içinde. Gerçekle gerçek ötesinin, bilinenle bilinmeyenin arasındaki bu yapılar gökyüzüne doğru uzanan kolonlar, geniş, büyük ve derin alanlar insanın meçhulle olan hesaplaşmasıdır. Shetty’nin sergisi aramanın gerçekliği üstüne kuruluyor. Gitmek ve gelmek, aramakla ilgili süreçlerdir. Her arayış mutlaka bulmakla sonuçlanmayabilir. Tıpkı her yolculuğun bir yere varmak zorunda olmaması gibi. Shetty, uzun yolun anlamını, insanın doğduğu andan itibaren çıktığı o uzun yolu, aramanın ve bulmanın trajiğini sorguluyor. Ve ana soru ortada duruyor: gitmek geri dönmemek midir?”

    ImageSudarshan Shetty’nin Çekip Gitmek / Yürüyüp Gelmek isimli sergisi Contemporary Istanbul kapsamında 12-15 Eylül tarihleri arasında Akbank Sanat standında görülebilir.

     Sergi Adı: Çekip Gitmek / Yürüyüp Gelmek, Walking Away / Coming A Way

    Sanatçı: Sudarshan Shetty

    Küratör: Hasan Bülent Kahraman

    Sergi Tarihi: 12-15 Eylül, 2019

    Yer: Contemporary Istanbul – Akbank Sanat Standı

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.