DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank Sanat’ta 30 bine yakın çocuk ve genç ‘Güncel Sanat Eğitimi Programları’na katıldı

    Akbank Sanat’ta 30 bine yakın çocuk ve genç ‘Güncel Sanat Eğitimi Programları’na katıldı
    24.12.2018
    A+
    A-

    Akbank Sanat’ta düzenlenen her serginin, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için, eğlenerek öğrendikleri “Güncel Sanat Eğitimi” platformuna dönüştürüldüğü etkinlikler 10. yılına giriyor. Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimine destek olmak ve dünyadaki sanat hareketlerinin örneklerini topluma sunmak amacıyla 25 yıl önce yola çıkan Akbank Sanat’ta, son 9 yılda toplam 30 bine yakın çocuk ve genç, PACE Çocuk Sanat Merkezi ekibi tarafından tasarlanarak Akbank Sanat için uygulanan, “Güncel Sanat Eğitimi Programları”na katıldı.

     “Güncel Sanat Eğitimi Programları”na her yıl ortalama 3000’e yakın öğrenci katılıyor

    Akbank Sanat, çocukların hayatın ve sanatın farklı renklerini erken yaşlarda keşfetmeleri, yaratıcılıklarını geliştirmeleri, sanat ile kaynaşmaları ve hayata çok daha hazır bireyler olmaları için, uzman eğitmenlerin katılımıyla 9 yıldır ücretsiz olarak “Güncel Sanat Eğitimi Programları” düzenliyor. Akbank Sanat’ta yıl boyunca perşembe ve cuma günleri düzenlenen “Güncel Sanat Eğitimi Programları”na her yıl ortalama 3000’e yakın öğrenci katılıyor.

    Çocuklara ve gençlere farklı sanatsal, kültürel ve sosyal tecrübeler yaşayabilecekleri bir imkân

    Akbank Sanat’ta gerçekleştirilen her sergi için özel hazırlanan “Güncel Sanat Eğitim Programları” ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, hem güncel sanat eserlerini yakından tanıma fırsatı, hem de eğlenceli bir ortamda, sağlıklı malzemelerle, özgürce ve yaratıcı düşünerek farklı sanatsal, kültürel ve sosyal tecrübeler yaşayabilecekleri bir imkân sunuyor.

    Özel, vakıf ve devlet okullarının yanı sıra, vakıflar ve sivil toplum kuruluşlarından öğrencilerin katılımlarıyla, Akbank Sanat’ta son 9 yıldır düzenlenen Güncel Sanat Eğitim Programları kapsamında, teorik ve pratik uygulamaların birlikte, birbirini destekleyecek şekilde yapıldığı, üç aşamalı bir program uygulanıyor:

    Çağdaş Sanat Atölyesi’nde tanıtım, sergide keşif gezisi, atölyede yaratıcı çalışmalar

    Tanışma ve Tanıtma:

    Programa katılan çocuklar ve gençler, öncelikle Akbank Sanat 3. kattaki Çağdaş Sanat Atölyesi’nde eğitim ekibi ile tanışarak, Akbank Sanat hakkında kısa bir bilgi alıyor ve ardından, gezecekleri sergi konusunda mini bir ön bilgilendirme ile sergiye hazırlanılıyor.

    Gezelim, Keşfedelim:

    Sergi hakkında bilgilendirilen grup, eğitim ekibi ile birlikte, giriş katı ve 1. kattaki güncel sanat eserlerini inceleyerek ve tartışarak keşfediyor. Çocuklar ve gençler, eserlerin keşfi sırasında, sanatçılar tarafından kullanılan teknik ve malzemeleri tanıma ve öğrenme fırsatı da buluyor.

    Yapalım, Yaratıcı Olalım:

    Bilgilendirme ve keşiflerin ardından, gezilen sergiyle bağlantılı bir sanat çalışması yapma zamanı geliyor. Çocuklar ve gençler, her sergi için özel olarak tasarlanan aktivitelerde keşfettikleri sergiye paralel kavramlar, teknikler ve malzemelerle yaratıcı çalışmalar yapıyor.

    Yıl boyunca düzenlenecek sergilerde, 10. yılında da tüm okullar ve sivil toplum örgütleri için ücretsiz olarak sürdürülecek Güncel Sanat Eğitimi Programları için, “okul adı, öğrencilerin sınıfı ve sayıları, katılmak istenen gün ve saatler”in, Akbank Sanat’a iletilmesi yeterli oluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.