DOLAR 32,4913
EURO 34,9335
ALTIN 2434,195
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akbank Sanat’tan Romanya sinemasına bir bakış

    Akbank Sanat’tan Romanya sinemasına bir bakış
    05.11.2019
    A+
    A-

    Akbank Sanat, 09-26 Kasım tarihleri arasında güncel Romanya sinemasından 5 seçkin filme ev sahipliği yapıyor. İstanbul “Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşecek etkinlikte sinemaseverler; “Konser”, “Moromete Ailesi 2”, “Öldürmeyeceksin”, “Yanımda” ve “PUP-O, MA !” adlı filmleri izleme imkanı bulacaklar.

    “Konser” filmi Fransızca ve Rusça orijinal, Türkçe altyazılı; diğer filmler Rumence orijinal, Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

    Biletler Biletix’ten ve Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

    Bilet fiyatı: 5 TL

    9 Kasım 2019, Cumartesi

    LE CONCERT  “KONSER”

    Saat: 15.00

    Yönetmen: Radu Mihaileanu

    Oyuncular: Aleksei Guskov, Miou-Miou, Mélanie Laurent

    Yapım ve format.: 2009, 120 dk., DVD

    Yıllar önce, Andrei Simoniovich Filipov, Bolshoi Orkestrası şefiyken, Yahudi müzisyenlerle çalıştığı için kovulmuştur. Şimdi ise, bir bina sorumlusu olarak, orkestra üyelerinin Paris’e davet edildiği haberini alır. Bunun üzerine, o zaman çalıştığı müzisyenleri bir araya getirir ve şimdiki orkestra üyeleriyle değişim yapmayı planlar. Hem de güzel bir virtüözün onlara katılacağını umarak.

    14 Kasım 2019, Perşembe

    MOROMETEİİ 2  “MOROMETE AİLESİ 2”

    Saat: 19.00

    Yönetmen: Stere Gulea

    Oyuncular: Horaţiu Mălăele, Iosif Pastina, Florin Zamfirescu

    Yapım ve format.: 2018, 110 dk., Blu-ray

    1987 yılında çevrilmiş olan Moromete Ailesi filminin devamı olan bu filmde,  2. Dünya Savaşı sonrasında, Romanya’nın komünizmle yönetildiği bir dönemde, Moromete Ailesi’nin yaşadıklarına tanık oluyoruz.

     

    16 Kasım 2019, Cumartesi

    THOU SHALT NOT KILL  “ÖLDÜRMEYECEKSİN”

    Saat: 15.00

    Yönetmen: Gabi Virginia Sarga, Catalin Rotaru

    Oyuncular: Codin Maticiuc, Cristina Flutur, Alexandru Suciu

    Yapım ve format.: 2018, 120 dk., Blu-ray

    Bükreş’teki bir hastanede görev yapan genç ve idealist cerrah Cristian, başarılı geçen ameliyatların sonra beklenmedik şekilde gerçekleşen hasta ölümlerinden rahatsız olan tek kişidir. Buna hastanenin yıllardır kullandığı etkisiz biyositlerin sebep olduğunu keşfeder ve bu durumu herkese duyurmaya çalışır. Ne var ki insanlar olaya duyarsızlık gösterir.

     

    21 Kasım 2019, Perşembe

    PUP-O, MA !

    Saat: 19.00

    Yönetmen: Camelia Popa

    Oyuncular: Alexandru Pop, Cosmin Selesi, Alin Panc

    Yapım ve format.: 2018, 90 dk., Blu-ray

    Rachitele Köyü’ndeki bir inanışa göre “Yün Günü”nde bir kızı öperseniz, o sizin eşiniz olacaktır. Üç çoban, birini öpebilmek için, olası tüm yolları dener.

     

    26 Kasım 2019, Salı

    COBORAM LA PRIMA “YANIMDA”

    Saat: 19.00

    Yönetmen: Camelia Popa

    Oyuncular: Contantin Cotimanis, Victoria Cociaş, Iulian Burciu

    Yapım ve format.: 2018, 84 dk., Blu-ray

    Collective Club’daki yangından sonraki sabah, bir yeraltı treni istasyonlar arasında durur. Yolcular birbirleriyle iletişime geçmek ve yardımlaşmak durumunda kalırlar. Tanımadığımız insanlarla bile paylaşabileceğimiz çok şey olabileceğini konu edinen bir film.

     

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.