DOLAR 32,5989
EURO 34,8161
ALTIN 2493,226
BIST 9473,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akçansa ‘akıllı ürünleri’ ile yapı sektörüne yön veriyor

    Akçansa ‘akıllı ürünleri’ ile yapı sektörüne yön veriyor
    12.05.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 1915 Çanakkale Köprüsü için geliştirdiği 1803 Çimento ve Smart Beton ürünleriyle Yapı Fuarı’nda ilgi odağı oldu.

    Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, yapı sektörünün temsilcilerini bir araya getiren 41. Yapı Fuarı’nda ziyaretçilerine akıllı ürünlerini tanıttı.

    ‘Dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü’ unvanını taşıyacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hazır beton tedarikçisi olan Akçansa, bu yılki standında Çanakkale Köprüsü’ne yer verdi.

    Akçansa’nın uzun soluklu Ar-Ge çalışmaları sonunda, proje için özel olarak geliştirilen ‘1803 Çimento’ ürününün kullanıldığı beton minimum 100 yıl servis ömrüne sahip olacak şekilde geliştirildi. 1803 çimento ile üretilen beton, 1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarının denizin içinde kalan kısımlarında ve yaklaşım viyadüklerinde kullanılacak. Üretim için dört adet, betonu ısıtma ve soğutma kabiliyetine sahip hazır beton tesisi kurulurken, projede toplam 300 bin metreküp hazır beton kullanılacağı öngörülüyor.

    Artık beton konuşuyor!

    Akçansa’nın en yeni ürünü olan Smart Beton’un tanıtımı da Yapı Fuarı’nda yapıldı. Müşteri ihtiyaçlarına göre tasarımı ve üretimi özel olarak yapılan Smart Beton bu özelliklerini içerdiği akıllı sensörler sayesinde de takip edilebilir kılıyor.

    Betonsa bu inovatif ürünü ile, özellikle hidratasyon ısısı ve dayanım gelişiminin önemli olduğu projelerde, nesnelerin interneti, simülasyon gibi Endüstri 4.0 konseptlerini beton sektöründe kullanarak dijital dönüşümün öncülüğünü yapıyor.

    Betonsa Smartbeton ürünü ile projelerde beton özelliklerinin takip edilebilmesi için özel cihaz yatırımlarını ve işçilik maliyetlerini ortadan kaldırıyor ve gerektiğinde proje takviminin hızlandırılabilmesi için saha çalışanlarına güvenilir veri sağlıyor.

    Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer, “Akçansa, Türkiye’de yapı malzemeleri sektörünün lideri olarak, müşterilerimizin tüm taleplerini karşılayacak ürünler ve çözümler üretirken, aynı zamanda sektörümüzün dijital dönüşümüne yön verecek projelere imza atıyor”dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.