DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akıllı aydınlatma ile yıllık 600 milyon TL tasarruf sağlanacak

    Akıllı aydınlatma ile yıllık 600 milyon TL tasarruf sağlanacak
    30.08.2017
    A+
    A-

    Dünyada 25’ten fazla kentin 2025 yılına kadar akıllı şehre dönüşmesi bekleniyor. Bu dönüşümde akıllı aydınlatmanın önemi ön plana çıkıyor.  Aydınlatma Türk Milli Komitesi tarafından bu yıl 11.si düzenlenecek olan Ulusal Aydınlatma Kongresi’nde Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler 21-22 Eylül’de masaya yatırılırken,  UBM tarafından bu yıl ilk defa Aydınlatma Tasarımının öneminin vurgulanacağı Aydınlatma Tasarımı Zirvesi 23 Eylül’de IstanbulLight kapsamında gerçekleşecek.

    2020 yılına kadar sokak aydınlatma lambalarının yüzde 75’inin akıllı LED armatürlere dönüştürülmesi ve yıllık 600 milyon TL tasarruf sağlanması planlanıyor. Uzmanlar, 2.5 milyar doların üzerinde iş hacmine sahip aydınlatma pazarının akıllı şehir projeleri ile daha hızlı büyüyeceğini ve Endüstri 4.0 sayesinde gelişimini sürdüreceğini öngörüyor.

    LED altyapısı hayat kalitesini yükseltecek

    LED altyapısı akıllı şehir projeleri başladığından beri şehirlerdeki, evlerdeki ve iş yerlerindeki hayat kalitesinin yükselmesinde çok önemli roller üstleniyor. Bugün hayata geçen birçok akıllı ev projesinde LED’lerin tüm fonksiyonları akıllı telefonlarla kontrol edilebiliyor, açık unutuldu ise tek dokunuş ile kapatılabiliyor. Sektördeki sorunlar ve aydınlatma ile ilgili tüm unsurlar, bölgenin alanındaki en önemli organizasyonu olan 10.Uluslararası Aydınlatma & Elektrik Malzemeleri Fuar ve Kongresi’nde yurt içi ve yurt dışından uzmanların katılımı  Ulusal Aydınlatma Kongresi’nde ve IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’nde değerlendirilecek.

     11.Aydınlatma Kongresi sektöre ışık tutacak

    Aydınlatma Türk Milli Komitesi tarafından 21-22 Eylül tarihleri arasında IstanbulLight fuar alanında düzenlenecek olan 11. Ulusal Aydınlatma Kongresi, bilişim ve teknoloji alanında duayen kabul edilen M.Serdar Kuzuloğlu’nun “Akıllı Teknolojiler” sunumu ile başlayacak. Alanında uzman isimlerin katılacağı kongrede Aydınlatmada Akıllı Şehir Teknolojileri,  Sağlıklı Yapılarda Aydınlatmanın Rolü, LED Standartları, Optik Tasarım teknikleri ve Optik Tasarımda Sanal Gerçeklik” gibi daha birçok önemli konu ele alınacak. Kıdemli Optik Mühendisi Mesut Işık, Aydınlatma Mühendisi Allan Ruberg, İnsan Merkezli Aydınlatma Uzmanı Bianca van der Zande, Kıdemli Optik Mühendisi Alberto Ruffino, Aydınlatma Tasarımcısı Dalia Gallico kongreye konuşmacı olarak katılacak önemli isimler arasında yer alıyor. Oturumlar; Pelsan, Philips, Schreder, Heper Moonlight, PSL Fiberli sponsorluğunda gerçekleşecek.

    Aydınlatmada tasarım lüks mü ihtiyaç mı?

    UBM EMEA İstanbul tarafından 23 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Aydınlatma Tasarımı Zirvesi, aydınlatma tasarımcılarını ve mimarları bir araya getirecek. Türkiye’nin tanınan mimarlarından Murat Tabanlıoğlu, Aydınlatma Tasarımcısı Zeki Kadirbeyoğlu ve yurt dışından Colin Ball, Regina Santos, Patricia Lopez-Yanez konuşmacı olarak yer alırken zirvenin son oturumunda Aydınlatma Tasarımı’nın bütün paydaşlar tarafından 360 derece ele alınacağı panel Moderatör Emre Güneş önderliğinde gerçekleşecek. Panelde; Proje Yöneticisi Alev Akın, Elektrik Proje Yöneticisi Hasan Akgül, Mimar Sinan Kafadar, Aydınlatma Tasarımcısı Nergiz Arifoğlu ve yatırımcı Uğur Yıldırım yer alacak.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.