DOLAR 32,4923
EURO 34,9454
ALTIN 2431,202
BIST 9803,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akıllı üretimin evrimine liderlik etmenin yolları

    Akıllı üretimin evrimine liderlik etmenin yolları
    04.11.2019
    A+
    A-

    Bugünün akıllı üretimindeki geleneksel zekanın başlangıcı, gelişmiş üretimin geleceğini dönüştürmeye ve şekillendirmeye devam eden onlarca yıllık çalışmalara dayanıyor.

    Bu çalışmanın hızlanması, bağlanabilirlik ve yazılımlar sayesinde, birbirleri ile değil ancak birbirleri ile paralel çalışan binlerce sistemi bir araya getirip daha odaklanmış büyük bir sistem oluşturduğumuzda gerçekleşti. İşbirliğinin sonucunda da dünya genelindeki üreticilerin üretkenlikleri arttı.

    Liderler, geçmişe net ve bugünün perspektifi ile bakana ve gelecek rotasını ve potansiyelini inceleye kadar çalışmalarının dünyayı nasıl şekillendireceğini nadiren bilebilirler.

    Bundan yıllar önce “The Connected Enterprise” terimini ortaya attığımda bu çalışmanın Dördüncü Endüstriyel Devrim içerisinde oynayacağı rolü ve fiziki ile dijital dünya arasındaki bulanık çizgilerde değer bulma yeteneğimizi idrak edememiştim.

    Bu terim sadece müşterilerimden ihtiyaçları hakkında duyduğum şeyleri kapsıyordu: Prosesler için yeni bir görüş penceresi sağlayacak bağlı cihazlar, daha iyi ve daha hızlı karar vermeye imkan tanıyan veri ve analitik.

    Çözümümüz ve bu hedefleri başarma yolumuz ise; insanları, prosesleri ve teknolojileri The Connected Enterprise ile kesintisiz bir şekilde bağlamaktır.

    Kolay Cevap Yok

    Biraz önce paylaştıklarımı yapmak basit gibi duruyor ancak o kadar da basit değil. Zor soruların sorulmasının ve bazen zorlu ve beklenmedik cevapların dinlenmesinin bir sonucu. Ancak o zaman bir şeyleri gerçekten anlamaya ve öğrenmeye başlarız.

    Artık konuşmalar daha ilgi çekici ve zorlu olmaya başlıyor. Operasyon teknolojisi (OT) ile bilgi teknolojisi (IT) bir araya gelirken bazen kendimi madalyonun öteki yüzünü hiç tanımayan uzmanlar ile çalışırken buluyorum.

    Ve bu alanda da fark yaratabilmek için en büyük fırsatları yakalıyoruz.

     

    İş birliği Yapmaktan Gurur Duyuyoruz

    “Biz” dediğimde akademinin çalışma ve inovasyonlara getirdiği değeri de dahil ediyorum.

    Akademi ile ortaklık yapıyoruz çünkü endüstrinin öğrencilerin öğrendiklerini ve keşfettiklerini daha iyi bilmeye ve bunları etkilemeye ve geleceğin işgücünün akıllı üretim ile ilgili bir kariyere başladığında ne gibi beklentilere sahip olduğunu bilmeye ihtiyacı var. Akademinin de şu an ne olduğu ve gelecekte ne olacağı hakkında öğrencilerin yeterince hazırlandığından emin olmak için gerçek dünya uygulamalarını daha fazla bilmesi gerekiyor.

    Bu iki dünyanın kesişim noktası ise inovasyonun doğduğu yerdir.

    Ödül Onlarca Yıllık Araştırmaları Doğruluyor

    2019 ASME/SME M. Eugene Merchant Üretim Ödülü‘nü almak benim için çok daha anlamlı ve onur verici çünkü bir müşteri ve bu alandaki bir fikir önderi tarafından aday gösterildim. Ödül müşterilerimizin çalışmalarımızdan memnun olduğunu ve çalışmalarımızın hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabildiğini gösteriyor.

    Ödülün üzerinde benim ismim olsa da bu onur yalnızca bana ait değil. Ben endüstrimizdeki en akıllı, en yaratıcı insanları temsil eden şirketimin bir elçisiyim.

    Yine büyük bir değişimin zirvesindeyiz. Bildiğimiz üretim birkaç yıl içerisinde çok farklı hale gelecek. Teknolojiyi kullanarak makinelerin ve insanların birlikte çalışıp daha önce hayalini bile kuramadıkları işler yapan, üretkenliği önemli oranda artıran ve kalifiye işler yaratan yeni bir nesil ortaya çıkacak. Ve insanın teknoloji ile yapabileceği şeyleri genişletiyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.