DOLAR 32,5206
EURO 34,7509
ALTIN 2495,829
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akiş GYO “Global Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’ndeki yerini aldı

    Akiş GYO “Global Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’ndeki yerini aldı
    22.03.2018
    A+
    A-

    Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 19 Mart itibarıyla global anlamda daha büyük yatırımcı kitlelerine ulaşma olanağı sağlayan “FTSE EPRA/NAREIT Global Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi’ne dahil oldu

    Doğru zamanda, doğru lokasyonda, yeni trendler yaratan projeleriyle kısa sürede sektörün en önemli aktörlerinden biri konumuna erişen Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 19 Mart 2018 tarihi itibarıyla “FTSE EPRA/NAREIT Global Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi”nde yer aldı.

    Yatırımcı tabanını global olarak genişletebilecek

    Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Gökşin Durusoy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu endekse dahil olmamız bizim açımızdan son derece sevindirici ve önemsediğimiz bir gelişme” dedi.

    Durusoy sözlerine şöyle devam etti, “Öte yandan son yapılan araştırmalara göre Borsa Yatırım Fonu (BYF) ya da dünya genelinde bilinen adıyla Exchange Traded Funds’ların (ETF) küresel çapta halka açık gayrimenkul şirketlerindeki pay sahipliği yüzde 11.8, ABD’de ise yüzde 23.6’e ulaştı. EPRA’nın (European Property Real Estate Association) çalışmasına göre bu oran orta vadede yüzde 50’lere ulaşabilecek bir potansiyele sahip. Dolayısıyla global anlamda takip edilen ve yatırım yapılan bu endekslere girmek çok önemli çünkü Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkelerde ETF’lerin gayrimenkul firmalarındaki pay sahipliği henüz çok daha düşük seviyelerde (yüzde 2-5) fakat bu sahiplik oranının artışı diğer bölgelerin çok üstünde yer alıyor. Buna ek olarak sadece gayrimenkul sektörüne yatırım yapan ETF’lerin gayrimenkul hisselerindeki sahiplik oranı yüzde 4.4 iken genel anlamda hisse senetlerine yatırım yapan ETF’lerin gayrimenkul firmalarındaki sahiplik oranı yüzde 7.4 seviyelerindedir. Dolayısıyla endekse dahil olarak hem yatırımcı tabanımızı genişletebilecek hem de global anlamda daha büyük ve daha farklı yatırımcı kitlelerine hitap etme ve onlarla paydaş olma şansını yakalayacağız.”

    Halka açık şirketlere yatırım yapılan bir platform

    FTSE EPRA/NAREIT Global Gayrimenkul Endeksi, EPRA, FTSE (a joint venture by Financial Times and London Stock Exchange) ve NAREIT (National Association of Real Estate Investment Trusts ) tarafından ortak bir platformda yönetilen ve dünya piyasalarındaki halka açık şirketlerin dahil olduğu bir endeks konumunda yer alıyor. Ayrıca endeks serileri dünyanın en büyük piyasalarını ve en yatırım yapılabilir halka açık gayrimenkul şirketlerinin temsil edileceği şekilde oluşturuldu. Alt endeks gruplarından biri olan gelişmekte olan ülkeler endeksi ise ilgili pazarlardaki halka açık gayrimenkul şirketlerinin performanslarını takip ediyor ve ETF’ler vasıtasıyla halka açık bu şirketlere yatırım yapılabilmesini sağlayan bir platform yaratılmasına yardımcı oluyor. Endeks serileri aynı zamanda yatırımcıların diğer varlık sınıflarıyla daha az korelasyon ve yeterli likiditeyi de içerek şekilde yatırım yapmalarına imkan tanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.