DOLAR 32,5352
EURO 34,9361
ALTIN 2437,901
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aklınız mı karışık? Çözüm Arçelik

    Aklınız mı karışık? Çözüm Arçelik

    Arçelik Pazarlama A.Ş. bünyesinde 2017 yılında kurulan Dönüşüm ve Müşteri Deneyimi Direktörlüğü’nün bir parçası olan İçerik Stratejisi ekibi, “pre-purchase” yani satın alma öncesinde aklı karışık müşteriler için hazırladıkları satın alma rehberlerinin ilkini klima kategorisinde yayınladı.

    Arçelik’in Omnichannel Dönüşüm Programı’nda önemli başlıklardan biri olan içerik stratejisi kapsamında yapılan araştırma ve analizler, Arçelik’in gerek çağrı merkezinde gerek serviste gerekse dijital kanallarda müşteri için satın alma öncesinde rehber içeriklerin öncelikli olduğunu ortaya koydu.

    Dünyadaki genel trendlere göre müşteri yolculuğunun ilk adımlarından biri olan “Consideration-Araştırma” aşamasında omnichannel müşterilerin almayı düşündükleri ürün grupları ile ilgili internette yoğun şekilde araştırma yaptığı; yine aynı müşterilerin mağazaya gittiğinde %60-70 oranında alacağı ürüne karar vermiş olduğu öngörülüyor.

    İşte bu analizler sonucu satın alma yolculuğunda müşterinin karşısına her adımda çıkmak ve müşteriyi ilgili kategoride bilgilendirmek amacı ile hazırlanan “How to Buy – Satın Alma Rehberleri” klima kategorisi için hazırlanan 4 Adımda Klima Seçme Rehberi videosu ile başladı. ZER ile oldukça hedefli bir medya stratejisi izlenen bu süreçte video, Youtube’da bir haftada 350 bin izlenmeye ulaştı. Hazırlanan video, Arçelik web sitesi üzerinden klimaları incelemiş ya da internette farklı e-ticaret sitelerinde klima sayfalarını ziyaret etmiş kullanıcılar hedeflenerek yalnızca klima satın almaya eğilimi olan kitleye gösterildi. 2.30 dakikalık ve izleyen kişilerin ortalamada ortalama %75’ine kadar izlediği video, Youtube’daki ortalama bir reklam videosuna göre 4-5 kat daha fazla izlendi. Bu da müşteri için doğru zamanda doğru hedefle ve doğru formatta sunulan içeriğin, uzun da olsa seyredebildiğini gösteriyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.