DOLAR 32,3766
EURO 35,0392
ALTIN 2326,239
BIST 9073,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akra Talks’un yeni yıldaki ilk konuğu Nebil Özgentürk oldu

    Akra Talks’un yeni yıldaki ilk konuğu Nebil Özgentürk oldu
    23.01.2019
    A+
    A-

    Akra Talks kaldığı yerden devam ediyor. Düzenlendiği ilk günden bu yana büyük bir beğeniyle takip edilen Akra Talks’un yeni yıldaki ilk konuğu ünlü gazeteci, yazar, yapımcı ve yönetmen Nebil Özgentürk oldu.

    Akra Urban Social Lounge’ta düzenlenen sohbette; Nebil Özgentürk kendi yaşam hikayesini anlatarak, sinema tutkusundan ve kendisinde iz bırakan belgesel çalışmalarından bahsetti. Basın sektörüne girmesinin en önemli nedenlerinden birinin içindeki sinema sevgisinden kaynaklandığını söyleyen Özgentürk, “İçimdeki sinema sevgisini, sinema kuramını belgesellerle vermek istedim. Çünkü belgesellerde hem gazetecilik hem de sanat var. Biz belgeseli haber tadında yapmak istemiyoruz. İçinde haber olsun istiyoruz ama çekimleri, anlatımı, müziği ve kurgusuyla biyografik sinema tadında işler yapıyoruz. Yaptığım belgeselleri bugüne kadar bu mantıkla kurgulamaya çalıştım. Bunun içinde yaklaşık 20 yıldır sinema tadında belgeseller yaparak, bugünlere geldim” açıklamasında bulundu.

    Sinema setlerinde bulunarak bugünlere geldim

    Çok fazla sinema izleyerek ve sinema setlerinde bulunarak bugünlere geldiğini belirten Özgentürk, “Ben, Yılmaz Güney ve Atıf Yılmaz’ın ruhuyla büyümeye çalıştım. İnanın gazeteci olmak gibi bir düşüncem yoktu. Sinemacı olmak isterken bir anda kendimi gazeteci ardından da belgeselci olarak buldum” dedi.

    Can Yücel’den Ruhi Su’ya…

    Bir Yudum İnsan ismini vermiş olduğu programında, Can Yücel’den Ahmet Kaya’ya, Aziz Nesin’den Ruhi Su’ya, Aşık Mahsuni’den Yaşar Kemal’e kadar birçok sanatçı ve kamu figürünün hayatını bilinmeyen yönleriyle ekranlara taşıyan Özgentürk, bugüne kadar biriktirdiği anılarından bazılarını misafirler ile paylaşarak herkese keyifli bir gün yaşattı.

    Yoğun bir katılım eşliğinde gerçekleştirilen Akra Talks’un misafirleri arasında Selvi Boylum Az Yazmalım’daki rolüyle gönülleri fetheden Ahmet Mekin de vardı. Akra Talks, sürpriz konu ve konuklarıyla misafirlerinin kalbine dokunmaya devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.