DOLAR 32,5871
EURO 34,7817
ALTIN 2507,641
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aktaşlar Lezzet Grubu büyümesini sürdürüyor

    Aktaşlar Lezzet Grubu büyümesini sürdürüyor
    14.11.2017
    A+
    A-
    • Yeni yatırımla yeni marka; Pideor
    • Donuk ürün pazarı için Ordu pidesi yurtdışı atağında
    • Dünyaya açılan ödüllü lezzet için hedef; 20 ülke

     Son dönemdeki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Aktaşlar Lezzet Grubu, yurt içinde hizmet verdikleri 6 şubenin ardından yeni yatırımı ‘Pideor’ markasıyla fast-food sektörüne hızlı bir giriş yapmak için gün sayıyor. Aynı zamanda market raflarında yer alan Aktaşlar Lezzet Grubu; Aktaşlar, Nelipide ve Pidemiss markalı donuk ürünleriyle yurt dışına da açılıyor.  Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, İngiltere ve Katar’da market raflarında yer alan pidenin, bir yıl içerisinde 20 ülkede satışa sunulmasını planlandıklarını belirten Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş; 2018’in ilk 6 ayı içerisinde bu rakama ulaşacaklarını belirtiyor.

    Ordulu iki genç kardeşin büyüklerinden miras kalan pidecilik işini, yurtiçinden sonra yurt dışına da taşıdıkları ve Aktaşlar Lezzet Grubu olarak adlandırdıkları girişim; şimdi de Ortadoğu ve Avrupa pazarında satışa sunulan donuk ürünleriyle de adından söz ettiriyor.

     Tamer Aktaş: “Pide geleneksel ürünümüz”

    1981 yılından bu yana oluşturduğu lezzetleri yemeğe değer verenlerle paylaşan Aktaşlar, Karadeniz yaylalarında doğal ortamda beslenen hayvanların eti ve yöreye özgü tereyağı ile harmanlanmış farklı çeşitlerdeki Ordu pidesi ile sektördeki farkını ortaya koydu. Yurt dışındaki ilk atağını Gürcistan’da yapan Aktaşlar, Azerbaycan, Almanya, İngiltere ve Katar gibi ülkelerle buluşan pidenin, tüm dünyada hak ettiği yerini alması hedefiyle çalışıyor. Amaçlarına ulaşmak için sistemli çalıştıklarını söyleyen Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, Ordu pidesini dünyaya tanıtma arzusunda olduklarını söyledi. Aktaş, ”Pide geleneksel bir ürünümüz. Karadeniz ve Ordulular için bir tutku ve sıradan bir yemek değil. Biz tutkuyla sevdiğimiz ürünümüzü dünyada herkesin tatmasını istedik. Tıpkı pizza, hamburger nasıl hayatımıza girebildiyse biz de pideyi tüm dünyaya, insanların hayatına sokabilmeyi hedefledik” dedi.

    “Yeni bir markayla pazara giriyoruz”

    Geçtiğimiz günlerde Nelipide Gurme markasıyla Türkiye’nin en iyi pidecisi unvanının sahibi olduklarını hatırlatan Aktaş, ikinci bir yatırımın içinde olduklarını söyledi. Aktaş, “Yepyeni fast-food markamızla sektöre taze bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. 90 saniyede yemeğe hazır olacak pidenin fast-food kültüründe farklı bir yeri olacağına inanıyoruz. Franchise ve master franchise sistemiyle dünyanın tüm ülkelerinde yerini bulmasını hedeflediğimiz markamızın adı Pideor. Pideor’un ülkemizin gurur duyacağı bir pide markası olacağına inanıyoruz”. dedi

    “Dondurulmuş pide sektörünün ihracat pazarındaki payı çok büyük”

    Ayrıca dondurulmuş pide konusunda da açıklamalarda bulunan Aktaş; “Biliyoruz ki dondurulmuş pide sektörünün ihracat pazarındaki payı çok büyük. Özellikle Ortadoğu ve Balkanlar bölgesinden ilgi çok yüksek. Onlara ürünlerimizi göndermeye başladık. Ayrıca yurt dışında fuarlara katılıyor ve sürekli pazarı genişleterek, Ordu pidesini tüm dünyanın tanıması adına çalışmalar yürütüyoruz. Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, İngiltere ve Katar pazarından sonra Almanya’daki görüşmelerle 13 Avrupa ülkesinde daha ürünlerimizin satışını sağlayacak, market raflarındaki yerimizi alacağız. İnşallah anlaşmalarımızı yapacağız. 2018’in ilk 6 ayı içerisinde bu ülke sayımızı 20’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.