DOLAR 32,5891
EURO 34,7304
ALTIN 2498,327
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aktaşlar yerli lezzet pide ile ihracata odaklandı

    Aktaşlar yerli lezzet pide ile ihracata odaklandı
    17.01.2019
    A+
    A-

    Ordu’dan çıkarak pideyi tüm dünyanın tattığı bir lezzet haline getirmeyi amaçlayan Aktaşlar Lezzet Grubu, büyümesini sürdürülebilir kılma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugün 13 farklı ülkeye aylık 200 bin pide ihraç eden Aktaşlar, 13 olan ülke sayısını yılsonuna kadar 20, 2019 sonuna kadar 40’a tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu farkındalıkla dünyayı yerli lezzet pide ile tanıştırma vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Üreticinin yerli üretime teşvik edilmesi kadar tüketicinin yerli tüketime teşvik edilmesi ülkemizi çok daha güçlü ve dışarıya bağımsız bir ülke haline getirecektir.”

     

    Ordu’ya özgü lezzetleri tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyerek yola çıkan Aktaşlar Lezzet Grubu, bugün 13 farklı ülkeye aylık 200 bin pide ihraç ediyor. 13 olan ülke sayısını yılsonuna kadar 20, 2019 sonuna kadar 40’a tamamlamak için çalışmalarını sürdüren marka, 2012 yılında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) projesi kapsamında Türkiye’de ilk donuk pide üretimini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyor. Bu farkındalıkla dünyayı yerli lezzet pide ile tanıştırma vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş,” Yerli ve Milli üretim Türkiye’nin en önemli politikalarından birisi olmalıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomik dalgalanmalardan çıkış için ve bu dalgalanmaların tekrarlanmasını engelleyecek önemli bir adım olacaktır. Üreticinin yerli üretime teşvik edilmesi kadar tüketicinin yerli tüketime teşvik edilmesi ülkemizi çok daha güçlü ve dışarıya bağımsız bir ülke haline getirecektir” dedi.

     

    “Hammaddelerimizi Türkiye’de yerli üreticilere ürettiriyoruz”

    2015 yılında zincir marketlerde ve birçok firmada donuk pide çeşitlerinin satışına başladıklarını aktaran Aktaş, “2017 yılı aralık ayında donmuş pide ihracatı yapmaya başlayarak donmuş pidelerimizi Aktaşlar ve Pidemiss markalarıyla Ortadoğu, Amerika, Avrupa, İngiltere ve Gürcistan gibi dünyanın dört bir yanında birçok ülkeye ihraç etmeye başladık. Ciromuzun yüzde 45’ini donmuş pideden elde ediyoruz. Ordu’daki 4000 metrekare kapalı alanda kurulu olan fabrikamızda donmuş pide üretimi de yapıyoruz. Şu anda günlük 60.000 pide üretiyor ve yine günlük 180.000 / 200.000 pide üretim kapasitesi ile çalışıyoruz. Donuk pide de Macro Center, File, Carrefoursa ve Bim marketleri raflarında ürünlerimizi müşterilerimize sunuyoruz ve kendi markalarımız dışında private label olarak da pide üretebiliyoruz. NATO birliklerine pide gönderiminde bulunmak için NATO kodu üyeliği aldık. Pidelerimizi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) tüm askeri kuvvet komutanlıkları ve acemi birliklerine gönderiyoruz. Hammadde olarak başlıca un, et, peynir ve yağ kullanmaktayız. Bunların tamamının specktlerini biz belirliyoruz ve Türkiye’de yerli üreticilere ürettiriyoruz. Aktaşlar Lezzet Grubu olarak ürettiğimiz ana ürünümüz geleneksel Karadeniz Pidesidir. Pidemizi dondurulup hem market raflarında hem de ev dışı tüketim kanallılarında kullanılmaktadır. Milli ürünümüz pidemizi tıpkı pizza gibi global bir yiyecek haline getirme hedefiyle çalışıyoruz. Yılın ilk 9 ayında 15 milyon TL’lik ciro gerçekleştirdik. Bu yıl ciromuzun yüzde 45’ini donmuş ürünlerden elde ettik. Bu kazancı sayıya vuracak olursak 5,5 milyon adet donmuş pide sattık. Nelipide ve Pideor markalarımızla da sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştiriyoruz. 2019 yılı sonuna kadar ihracat yaptığımız ülke sayısını 40’a çıkarmak için çalışıyoruz. 100 milyon liralık hedeflediğimiz cironun yüzde 6o’ını ihracattan elde etmeyi planlıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.