DOLAR 32,3353
EURO 35,1763
ALTIN 2240,281
BIST 8754,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aldatıcı ve rahatsız edici telefon tacizlerine son

    Aldatıcı ve rahatsız edici telefon tacizlerine son
    06.06.2018
    A+
    A-

    Son dönemlerde özellikle internet satışlarına yönelik telefonla vatandaşların aranarak, aldatıcı bilgiler verilmesi ve rahatsız edilmesi konusunda tüketici şikayetleri artıyor. Tüketiciler, çoğunlukla abonesi olmadıkları internet servis sağlayıcılarının hizmetlerini satmaya çalışan bazı tele satış ekipleri tarafından sürekli olarak rahatsız edildiklerini ve yanlış bilgilendirildiklerini dile getiriyorlar. Kişisel bilgilerinin güvende olmadığı endişesini taşıyorlar. Özel abone bilgilerinin başkalarının eline geçmesi oldukça tehlikeli ve yasa dışı bir durumu da ortaya çıkarıyor. Telekomünikasyon sektörü açısından olumsuz bir algı yaratan sorunun kısa sürede çözülmesi gerektiğini tespit eden Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), hem müşterileri hem de internet hizmeti sunan şirketleri mutlu edecek bir çalışmaya imza atarak Bayi Sorunlarını Çözme Komisyonu’nun kurulmasına öncülük etti. Türkiye’de önde gelen internet servis sağlayıcılarının katılımıyla kurulan komisyon, aldığı kararlarla aldatıcı ve rahatsız edici telefon tacizlerine son veriyor.

    Tüketicilerin telekomünikasyon sektörüyle ilgili en çok şikâyet ettikleri konular arasında; bazı satış ekiplerince abonesi olmadıkları şirketler adına sürekli aranmaları yer alıyor.Maruz kalınan bu telefon tacizleri tüketici memnuniyeti açısından da olumsuz sonuçları beraberinde getiriyor. Telekomünikasyon sektöründeki şirketler cephesinde ise bu sorun ortadan kaldırılması gereken en önemli konuların başında geliyor.

    Telekomünikasyon sektörünü temsil eden TELKODER’in çabalarıyla sektördeki şirketler bir araya gelip, bu önemli sorunu çözmek üzere fikir birliğine vararak Bayi Sorunlarını Çözme Komisyonu’nu kurdu. Komisyonun konunun çözüme ulaştırılması için başlattığı çalışmaların kısa sürede sonuç vermeye başladı. İnternet hizmeti sunan şirketlerin temsilcilerinden oluşan komisyon, bu duruma neden olan tele satış organizasyonlarının tespit edilmesi ve zarar görecek işletmelerin bu konularda haberdar edilmesi yönünde faaliyetler yürütüyor. Çalışmaları kapsamına; bayileri, alt bayileri, bağlantılı kişileri ve bayiler adına hareket eden tüm aracıları alan komisyonun başkanlığını ve idari süreçlerini ise TELKODER üstleniyor.

    TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak vatandaşları yaşadıkları bu durumdan kurtarmak üzere komisyonun kurulmasına liderlik ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “Sektörümüzde özellikle internet aboneliklerine ilişkin satışlarda, tüketicilerin aldatıcı bilgiler ile çok sayıda aramaya maruz bırakılarak rahatsız edildiğini tespit ettik. Elbette tüketiciler de çeşitli mercilere şikayetlerini dile getiriyordu. TELKODER misyonu gereği bu sorunun çözümü için inisiyatif aldı. Hızlıca çözüme ulaşmak için ilgili şirketleri, karşılıklı haklarını da gözeterek bir çalışma komisyonu altında bir araya getirdi. Sektörün yararı, şirketlerin itibarı ve tüketici haklarının korunması temeline dayanan bu komisyonunun verimli bir dönemi de başlattığını görüyoruz.

    “Kişisel verilerim güvende değil endişesi ortadan kalkacak”

    Bayi Sorunlarını Çözme Komisyonu’nun yürüttüğü çalışmalarla tüketiciler, kişisel verilerinin internet hizmeti aldıkları şirkette güvende olmadığı endişesinden kurtulacaklar. TELKODER Başkanı Arıak, çalışma komisyonunun şirketlere de Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun esaslarını doğru bir şekilde yerine getirme noktasında yardımcı olacağını belirterek, “KVKK doğrudan telekomünikasyon şirketlerini ilgilendiriyor. Kişisel verilerin tamamına yakını sektörümüzde yer alan şirketler tarafından saklanıyor. Bu kanunu şirketler çok iyi anlamalı ve bu kapsamda biz de çalışmalar yürüteceğiz. Yakın zamanda arkadaşlarımızın yer aldığı bir heyet Kişisel Verileri Koruma Kurumunu ziyaret etti ve ne tür çalışmalar yürüteceğimiz konusunda araştırmalarımız da sürüyor. Bayi Sorunlarını Çözme Komisyonu bu noktada da işletmecilerimize yardımcı olacak.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.