DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ali Kibar: Büyümeye ve pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz

    Ali Kibar: Büyümeye ve pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz
    04.10.2017
    A+
    A-

    Sandviç panel sektörünün öncü kuruluşu Assan Panel, Türkiye genelindeki bayileriyle Antalya’da 2017 İş Ortakları Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıya katılan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Assan Panel’i Türkiye’de ve bölgede güçlü bir şekilde konumlandırdıklarını belirterek, “Planlarımızda 2018 yılı için büyüme hedeflerimiz var. Büyümeye, işimizi daha iyi yapmaya ve pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

    Kibar Holding grup şirketlerinden Assan Panel, 28 Eylül – 01 Ekim tarihleri arasında Rixos Premium Antalya’da Türkiye ve yurtdışındaki 42 bayisi ile bir araya geldi. “Başarı için Aynı Çatıdayız” sloganıyla düzenlenen Assan Panel 2017 İş Ortakları Toplantısı’nda yeni ürünlerin yanı sıra şirketin önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri de bayiler ile paylaşıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, sözlerine dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak başladı. Dünya ekonomisinin tüm belirsizliklere,parasal genişlemelere ve siyasi risklere rağmen büyüdüğünü hatırlatan Ali Kibar, “AB ekonomisi toparlandı. Küresel ekonominin bir parçası olan Türkiye de büyüyor. IMF 2017 dünya büyüme oranını yüzde 3,5, 2018 büyüme oranını ise yüzde 3,6 olarak tahmin ediyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomiler için ise daha yüksek bir beklenti var. 2017 için yüzde 4,6 ve 2018 için ise yüzde 4,8 büyüme bekleniyor. Sizler de çok iyi bilirsiniz ki; büyüme iyi bir şeydir. Bazı sorunların görülmesini ötelese de üretim artışı çoğunlukla beraberinde yüksek istihdam ve karlılık getirir” diye konuştu.

    “İşimize odaklanıp, en iyisini yapmak için çalışacağız”

    Türkiye’de hükümetin ekonomiyi daha fazla canlandırmak için gerekli her türlü teşvik ve desteği vermeye çalıştığını belirten Ali Kibar, “Orta Vadeli Plan denilen bu projeksiyonlar da 2018-2020 arası için yüzde 5.5 büyüme hedefleri var. İş dünyasında zaman zaman tereddütler oluyor, ama 2017’nin ilk iki çeyreğinde yüzde 5’lik büyüme gerçekleşti. Türkiye’de güvenlik noktasında bir sıkıntı olmadığı için ekonomik aktivite de hızlanıyor. Şüphesiz riskler de var, ama küresel düzeyde ve Türkiye ölçeğinde topyekün bir risk görmüyorum. Bizler işimize bakacağız, odaklanacağız ve her zaman en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

    “Bulunduğumuz sektörlerin lideriyiz”

    Kibar Grubu olarak küresel ekonomideki iyimser beklentiler ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri de göz önünde tutarak yatırımlara devam ettiklerini açıklayan Ali Kibar, “Grup şirketlerimizde yüksek tutarlı yatırımlarımız, yurtdışına yeni açılımlarımız ve stratejik proje kapsamında başvurumuz oldu. Biz sanayiciyiz; üretiyoruz, iç pazarda ve ihracat pazarlarında kuvvetle yer alıyoruz. Türkiye’nin en büyük 4. İhracatçısıyız. Geçtiğimiz yıl Kibar Dış Ticaret 2,6 milyar dolar ihracat yaptı. İstanbul Sanayi Odası sıralamasında ilk 500’de 3, ikinci 500’de 3 şirketimiz var. Bulunduğumuz sektörlerin lideriyiz. Bu durum panel pazarı için geçerli olduğu gibi Alüminyum, otomotiv, otomotiv yan sanayi ve esnek ambalaj için de geçerli” şeklinde konuştu.

    “Assan Panel bayileriyle birlikte gelişti”

    Assan Panel ‘in gurubun en önemli şirketlerinden biri olduğuna da dikkat çeken Ali Kibar, grubun ilk yurtdışı yatırımının bu sektörde yapıldığını açıkladı. Ürdün yatırımından son derece memnun olduklarını ifade eden Ali Kibar, “Uluslararası üretim ağımızı geliştirebiliriz. Grup içi yeniden yapılanmada Assan Demir’i de Panel’in bünyesine kattık. Konsantrasyonumuz son derece yüksek.

    Dinamik bir yönetim ekibimiz var. Bu ekibimizle beraber, sizlerin her zaman yanında olmaya, beraber değer üretmeye, büyümeye ve paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. Assan Panel’i Türkiye’de ve bölgede güçlü bir şekilde konumlandırdıklarını bildiren Ali Kibar, “Planlarımızda 2018 yılı için büyüme hedeflerimiz var. Büyümeye, işimizi daha iyi yapmaya ve Pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz.Biz bu şirketi bayilerimizle birlikte geliştirdik. Yine bayilerimizin desteği ve yakın işbirliği ile on yıllar boyunca büyütmeye ve sektör liderliğimize devam edeceğiz” dedi.

    Etkinlikte bayilere seslenen Assan Panel Genel Müdürü İhsan Tolga Akar ise, 27 yıldır sektörün önemli oyuncuları arasında yer almasında bayilerin rolünün oldukça önemli olduğunu vurguladı. Türkiye geneline yayılan bayi ağlarını kalite ve kapasite anlamında her daim güçlü kılmayı hedeflediklerini belirten İhsan Tolga Akar, “Assan Panel olarak yurt içinde liderliğimizi devam ettireceğiz. Büyümeye odaklı çalışmalarımız devam edecek” dedi.

    Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın yanı sıra Kibar Holding Yönetim Kurulu üyesi Sayın Ahmet Kibar, Kibar Holding CEO’Su Tamer Saka ve Kibar Holding COO Haluk Kayabaşı’nın da katıldığı Assan Panel 2017 İş Ortakları Toplantısı kapsamında bayilere 2016 Yılı Performans Başarı Plaketleri veridi. Etkinlik şarkıcı Nez’in muhteşem performansıyla son buldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.