DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ali Sunal’ı terleten Profesör Baba ekranlardan sonra objektif karşısında

    Ali Sunal’ı terleten Profesör Baba ekranlardan sonra objektif karşısında
    16.06.2017
    A+
    A-

    Ali Sunal’ın sunculuğunu üstlendiği “Bir Sorun mu Var” programında yarışan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anotomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Demiryürek ve güzel kızları Babalar Günü’ne özel gerçekleştirilen moda çekimi ile MAG Haziran sayısına konuk oldu.

    Çocukların yanıtlayacağı sorular;
    Babanızla birlikte yapmaktan en çok keyif aldığın şeyler neler?
    İpek: yürüyüşe gitmek
    Yasemin: yuzmek
    Hangi mesleği yapmak istiyorsun?
    İpek: Doktorluk
    Yasemin: Yabancı dil ve kültürlere karşı çok ilgim var. Öğrenmeyi seviyorum. Bu nedenle Uluslararası ilişkiler veya Tercümanlık olabilir.
    Hobilerin neler?
    İpek:
    Yasemin: Müziği ve yeni diller oğrenmeyi çok seviyorum.
    Babalar Günü ile ilgili neler söylemek istersin?
    İpek: Doğum günü dışında hediye kabul ettiği tek gün
    Yasemin: Babamla mangal yapmak icin mukemmel bir gun
    En sevdiğin kıyafetlerin neler?
    İpek: sweatshirt üm ve altına giydiğim taytım
    Yasemin: Bol kazaklarim
    Bugün giydiğin kombinlerden en çok hangisi seni ifade ediyor?
    İpek: en sonuncusu
    Yasemin: Ilk giydigim balo temali kombin beni en cok ifade eden kombindi cünku özenli ve şık giyinmeyi cok severim. Ayni anda yaşım için uygun olan kiyafetler olduklari icin favorilerim onlardı.
    Ne zaman baba oldunuz ve baba olduğunuzda neler hissettiniz?
    Babalık mutluluğunu ilk kez 30 yaşında yaşadım, ikinci kızım ise 33 yaşımdayken doğdu. Heyecan ve mutluluk dolu, kelimeler ile anlatılamayacak kadar güzel bir duyguydu.
    Baba olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
    Çok daha sorumlu ve dikkatli davranmaya başladım. Çünkü, ömür boyu size emanet olacak bir varlık. Dolayısıyla onlar için hep en doğrusunu ve iyisini yapmaya gayret ediyorum.
    Baba olmanın zor yanları var mı sizce?
    Olmaz mı! Doğdukları günden itibaren önce yeni bir yaşam şekli, uykusuz ve yorgun günler. Hastalandıkları zaman yaşadığınız üzüntü… Her zaman dikkatle bir sorun var mı, her şey yolunda mı, diye gözlerinin içine bakıyorsunuz. Çok büyük bir sorumluluk…
    Nasıl bir baba figürü çizdiğinizi düşünüyorsunuz?
    Kızlarına örnek olmaya gayret eden, her türlü sorunlarında yanlarında olacağımı hissettiren bir baba figürüyüm.
    Babanızın size karşı sergilediği davranışlarla, sizin çocuklarınıza karşı sergilediğiniz tutumlar benzer mi?
    Rahmetli babamla çok benzeyen davranışlarım var; ben de çocuklarımı güvende hissettiren, iyi bir eğitim almaları için çaba gösteren, yakın ve sıcak bir ilişki içinde olan tavırlar sergiliyorum.
    Çocuk gelişimi konusunda örnek aldığınız birileri ya da okuduğunuz kitaplar oldu mu?
    Mesleğim gereği, aldığım eğitimin ve ailemin bana öğrettiklerinin çok katkısı oldu.
    Çocuklarınızla birlikte yapmaktan en çok keyif aldığınız şeyler neler?
    Uzun yürüyüşler yaparız. Birlikte seyahat etmekten, mangal yakmaktan çok hoşlanırız. Zaman zaman birlikte annelerine bir şeyler almak, onun mutlu olacağı hazırlıklar yapmak kızlarım ve benim için çok keyiflidir.
    Size “iyi ki baba olmuşum” dedirten bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?
    O kadar çok ki… Bir konuşma için hazırlanırken, düşünüp, kahvemi hazırlayıp getirmeleri, hastalandığımda gelip yatağımda beni kontrol etmeleri, masamda bulduğum küçük notlar, arayıp kaçta geleceğimi sormaları, gibi sayısız örnek verebilirim size…
    Sizce bir babayı en çok ne mutlu eder ?
    Kızlarımın huzur, sağlık ve mutluluğu. Onlar benim yaşam sebebim.
    Kendi babanızı bize anlatmanızı istersek hangi kelimelerle tarif edebilirsiniz?
    Rahmetli babam tertemiz, sakin ve çok iyi kalpli bir insandı. Yıllar sonra onun ardından, yaptığı iyilikleri başkalarından dinliyor olmak da bunun göstergesi. Biz üç kardeşiz ve babam hepimizin iyi bir eğitim alması için çok çabaladı. Kendisi İstanbul Teknik Üniversitesi’ni ve Ankara Hukuk Fakültesi’ni derece ile bitirmiş, 3 yabancı dil konuşan bir mühendis ve hukukçu olarak bizlere çok iyi bir rol model oldu. Yaşadığı sürece hissettirdiği güven duygusu, kızlarıma nasıl bir baba olmam gerektiği konusunda bana yol gösteren bir tavır olmuştur.
    İş hayatına babanızdan öğrendiğiniz hangi nasihatlerle atıldınız, bu kadar güçlü, başarılı ve ayakları yere sağlam basan bir insan olmanızda babanızın rolü ne oldu?
    Babam yaptığımız işi hep en doğru ve titiz şekli ile yapmamızı isterdi. Hata yapsak bile bunu paylaşıp, çözmenin saklamaktan çok daha doğru olacağını öğretti bize. Verdiğimiz sözü tutmak, zaman yönetimi, örnek davranışlar sergilemek, hep babamdan öğrendiklerim arasında.
    Babanıza aldığınız en farklı hediye neydi?
    Tıp fakültesini bitirdiğimde bana kendi kullandığı ve çok değer verdiği saatini hediye etmişti. Hala büyük bir gurur ve mutlulukla kullanıyorum.
    Babalar Günü için tüm babalara buradan nasıl bir mesaj göndermek istersiniz?
    Baba olmak çok büyük bir sorumluluk. Bir o kadar da büyük bir mutluluk. Tüm babalar için söyleyebileceğim, bir ömür boyu evlatlarımızla birlikte huzur ve mutluluk dolu bir yaşam dileği. Çocuklarımızın hep iyi günlerini görelim.

    Bu keyifli alışveriş günümüze özel birkaç soru ile sohbetimizi sonlandıralım…
    Giyim tarzınızı nasıl özetlersiniz?
    Sade ve şık tarzı seviyorum, çok renkli ve gösterişli ürünleri sevmiyorum.
    Gardırobunuzda vazgeçilmez parçalarınız neler?
    Takım elbise çok severim. Beyaz gömlek olmazsa olmazlarımdandır, yaka mendili ve kravat da severek kullandığım parçalardandır.

    Bugün giydiğiniz kombinlerden en çok beğendiğiniz ve sizi en çok yansıtan hangisiydi?
    Hepsi birbirinden güzel parçalardı ancak, takım elbisenin bendeki yeri ayrı. Spor, bej rengi mont ve pantolon kombin de çok rahattı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.