DOLAR 32,5072
EURO 34,9218
ALTIN 2425,989
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alimex’ten yerli kaynak kullanımı çağrısı

    Alimex’ten yerli kaynak kullanımı çağrısı
    08.03.2018
    A+
    A-

    Satın alma mesleğini yurt içi ve dışında geliştirmek için çalışmalarda bulunan TÜSAYDER’e Sakarya bölgesinde en büyük destek Alimex Alüminyum’dan geliyor. Bölgede ilgili profesyonelleri TÜSAYDER bünyesine katma faaliyetleri yürüten Alimex, firmaların satın alma ekiplerine de ‘yerli’ kaynak kullanması çağrısında bulunuyor. TÜSAYDER Sakarya Bölge Temsilcisi seçilen Alimex Alüminyum Satınalma Müdürü Emre Salihoğlu, dernek faaliyetlerinde ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

    Yurt genelinde satın alma mesleğinin gelişmesi ve tanınmasına yönelik çalışmalar yapan Türkiye Satınalma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği’nin (TÜSAYDER) bölgesel faaliyetlerinin önde gelen destekçileri arasına Alimex Alüminyum yer alıyor. TÜSAYDER Sakarya Bölge Temsilciliği görevini üstlenen Alimex Alüminyum Satınalma Müdürü Emre Salihoğlu, bölge kapsamında satın alma profesyonellerini TÜSAYDER çatısı altında toplama çalışmaları başlattıklarını belirterek, bu kapsamda 70’in üzerinde büyük ve orta ölçekli işletmede görev alan yaklaşık 240 satın alma profesyonelini bir konsorsiyumda buluşturmak üzere harekete geçtiklerini kaydetti. Dernek faaliyetlerinde ülke ekonomisine en üst seviyede katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Salihoğlu, “Birlikten güç doğar. Alimex Satınalma Ekibi olarak da dernek çalışmaları ve hedefleri doğrultusunda bölgeye liderlik etme misyonunu üstlendik. Bölgedeki satın alma profesyonelleri ile birlikte, hem işletmelerimizin kârlılıklarını ve rekabet gücünü artırmak, hem de milli satın alma hedefi ile projeler geliştirerek, ithal ettiğimiz ürünleri yerlileştirmek istiyoruz. Yerli ve yerinde satın alma amaçlıyoruz. Bölgemizdeki büyük sanayi şirketlerinin kayda değer satın alma bütçeleri bulunuyor. Bu gücü birleştirip milli çıkarlarımız doğrultusunda kullanabiliriz” dedi.

    Profesyonelleri buluşturacak bir zirve düzenliyor

    Alimex Alüminyum’un 2018 yılı sonunda Sakarya Bölgesi satın alma profesyonellerini buluşturacak bir zirve hazırlığında olduğunu belirten Emre Salihoğlu, “Alimex Satınalma Ekibi’nin düzenlemeyi planladığı ‘Maliyet Azaltma ve Yerlileştirme Zirvesi’ ile bölgede faaliyet gösteren profesyoneller arasında bir sinerji yaratmayı planlıyoruz. Ayrıca ekibimizin düzenleyeceği bu organizasyon, bölgede ilk olma özelliğini taşıyacak” diye konuştu.

    SATSO ile işbirliği

    Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile görüştüklerini bildiren Emre Salihoğlu, Oda Başkanı Mahmut Kösemusul ile ‘milli satınalma ve ortak satın alma’ üzerine bir toplantı yaptıklarını ifade etti. Toplantıda destek sözü aldıklarını dile getiren Salihoğlu, bu kapsamda SATSO ile işbirliğine gideceklerini söyledi. Global piyasanın genişlediği günümüzde ülke ekonomisinin kalkınması adına yerli kaynaklarının kullanılmasına ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Salihoğlu, kurumların satın alma stratejilerini bu doğrultuda belirlemesi çağrısında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.