DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alışveriş arabaları, kasa ve ödeme sistemleri makineleri günde altı defa dezenfekte ediliyor

    Alışveriş arabaları, kasa ve ödeme sistemleri makineleri günde altı defa dezenfekte ediliyor
    11.03.2020
    A+
    A-

    Hem müşterileri hem de mağaza çalışanları için hijyen önlemlerini artıran Metro Market, stok kontrollerini anlık olarak takip ediyor.

    Metro, Türkiye’deki tüketicilerin güvenli alışverişi için tüm önlemleri aldı.

    Dünyada 34 ülkede faaliyet gösteren Metro, diğer ülkelerde aldığı tedbir ve önlemleri takip ederek, bu ülkelerdeki tecrübeleriyle hem hijyen önlemleri hem de ürün tedarik süreciyle ilgili Türkiye mağazalarındaki hazırlıklarını çok önceden tamamladı.

    4.500 çalışanıyla, 21 ilde 37 mağazamızda müşterilerine hizmet sağlayan Metro, Türkiye’deki tüm mağazalarında kontrollü bir şekilde önlemleri almaya devam ediyor.

    Mağazalardaki uygulamalar hakkında konuşan Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai “Metro Türkiye olarak her zaman olduğu gibi en büyük önceliğimiz çalışanlarımızın ve müşterilerimizin güvenliği ve sağlığıdır” dedi. Metro mağazalarında alınan önlemlerin altını da çizen Boris Minialai “Türkiye’deki bütün mağazalarımızda hijyen önlemlerini artırdık. Anlık stok kontrolleriyle de müşterilerimizin alışverişlerini tereddütsüz yapmalarını istiyoruz. Tüm Metro Türkiye kadrosuyla tüm tüketicilerimize güvenilir ve hijyenik bir ortamda hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

    Mağazalardaki Hijyen Önlemleri Artırıldı

    Tüm Metro mağazalarında; ürünlerin sergilendiği tüm alanlar, alışveriş arabaları, kasalar, kasa bantları, pos makineleri, lavabolar ve gıda işleme alanları düzenli olarak temizleniyor ve dezenfekte ediliyor. Hastalığın yayılması ihtimaline yönelik olarak bu operasyonların gün içindeki sıklığı da artırıldı:

    • Alışveriş arabaları günde 6 kez
    • Yürüyen merdiven bantları 3 saatte 1 kez
    • Kasa bantları ve pos makineleri günde 6 kez temizleniyor.

    Tüm çalışanlarının kişisel hijyenleri için gerekli koruyucu ekipmanları sağlayan Metro Türkiye’nin mağazalarındaki kasa çalışanları ise her 10 müşteride 1, 30 saniye süresince el dezenfekte işlemlerini uyguluyor.

    Metro Türkiye, her mağazasında tüm mağaza çalışanlarına gerekli hijyen eğitimlerini vermeye de devam ediyor.

    Müşterilerin sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmesi için ayrıca mağazaların girişinde ve çıkışında kolaylıkla ulaşabilecekleri noktalara el dezenfektanları (hijyen amaçlı su gerektirmeyen el losyonları) yerleştirildi.

    Stok Kontrolleri Anlık Olarak Yapılıyor

    Gündem dolayısıyla taleplerin artacağını düşünerek müşterilerini zor durumda bırakmamak için temel yiyecek, içecek ve hijyen ürünlerinde ürün tedariğini artıran Metro’da, stok miktarlarının gerekli kontrollerini de anlık olarak denetleniyor. Metro mağazalarının büyük metrekarelerde hizmet sağlaması ve toptancı bir market olarak büyük ölçeklerde ürün ve çözüm sunması da kontrollü ve güvenilir bir alışveriş için tüketiciye avantaj sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.