DOLAR 32,5947
EURO 34,8147
ALTIN 2496,872
BIST 9455,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alışveriş kitabı okuyucuyla buluştu

    Alışveriş kitabı okuyucuyla buluştu
    22.05.2019
    A+
    A-

    Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), ülkemizdeki alışveriş kültürünün tarihsel gelişiminin derinlemesine ele alındığı “Takastan Paraya, Agoradan Çarşıya, Bedestenden AVM’ye ALIŞVERİŞ” kitabı ile alışveriş konusunu tarihsel bir süzgeçten geçirerek ele alıyor. Uzun süren ve titizlikle yapılan araştırmalar sonunda hazırlanan eserin geniş çevrelerce kaynak bir kitap olarak kullanılması hedefleniyor.

    Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin liderliğinde perakende sektörünün önde gelen markalarının katkılarıyla hazırlanan Takastan Paraya, Agoradan Çarşıya, Bedestenden AVM’ye ALIŞVERİŞ kitabı, Türk perakende sektörünü geçmişten günümüze ele alıyor. Zengin içeriğiyle AVM endüstrisinin büyümesini, bu sürece yakından tanıklık etmiş ve yön vermiş kıymetli isimlerin katkılarıyla gözler önüne seren kitap, AVM’lerle perakende markalarının nasıl birlikte büyüdüğünü, ekonomiye nasıl birlikte değer kattıklarını göstermesi açısından çok kıymetli bir kaynak niteliğini taşıyor.

    AYD Başkanı Hulusi Belgü’nün “Hepimizin hayatında belli bir yeri olan alışveriş konusunu tarihsel bir süzgeçten geçirerek ela almaya çalıştık. Bu kitap, zaman içinde ticaretin geçirdiği aşamaları ana hatlarıyla özetlerken artık sosyal hayatımızda önemli bir yer kaplayan alışveriş merkezlerinin doğuşunu ve gelişimini aktarıyor. En önemlisi de son otuz yılda Türkiye perakende sektörü ve AVM endüstrisinin birlikte büyümesini, bu sürece yakından tanıklık etmiş ve yön vermiş kıymetli isimlerin katkılarıyla gözler önüne seriyoruz. Bugün hayatımızın odağında yer alan, hem ticaretin hem de sosyal yaşamın ayrılmaz parçası haline gelen AVM’lerin geçirdiği değişim ve dönüşümden herkesin öğreneceği bir şeyler olacağına yürekten inanıyoruz” sunuşuyla başlayan kitap, tüm yönleriyle “alışveriş” kavramını tarihsel bir perspektifle irdeliyor.

    AYD’den perakende sektörüne armağan…

    Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli istihdamını ve ekonomisini oluşturan AVM’lerin 1980’lerden tüketici ve perakendecilerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenerek nasıl geliştiğinin anlatıldığı kitapta, AVM’lerin yarattığı mekânsal devrim vesosyal hayatın birçok unsurunu bir araya gelmesi de ele alınan konuların başında geliyor.AYD’nin perakende sektörüne armağanı olan kitap, ilerleyen dönemde AVM’lerimizin aynı zamanda ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmaya sunacağı katkıyla da yenilikçi, sürdürülebilir ve bütüncül bir perakende sistemine ön ayak olacak, örnek model teşkil edecek.

    Alışverişin tarihsel yolculuğunu anlatan kitap…

    A’dan Z’ye Türkiye’nin alışveriş tarihine odaklanan kitap, eski ilan sayfalarını kılavuz edinerek, o günlerin lisanına, sesine, soluğuna sâdık kalmaya, serüvenine ortak olmaya çalışıyor. Araştırma ve metin sürecinin yazar İzzeddin Çalışlar tarafından yapıldığı Takastan Paraya, Agoradan Çarşıya,Bedestenden AVM’ye ALIŞVERİŞ kitabı için yüzlerce kaynak taraması yapıldı. Perakende sektörüne yön veren marka ve yöneticilerin de katkıda bulunduğu kitap için 30’un üzerinde kişiyle mulakat gerçekleştirilen kitap, okuyucusunu ilk alışverişten yola çıkarak, takasla yapılan ticaretten, eski marka yüzlerine, Osmanlının ticaret anlayışından “alışveriş merkezi” kavramına kadar uzun bir yolculuğa çıkarıyor. AYD’nin “alışveriş” kavramını ele alarak sektöre kazandırdığı bir baş ucu eseri olan Takastan Paraya, Agoradan Çarşıya, Bedestenden AVM’ye ALIŞVERİŞ kitabı, ülkemize ve perakende sektörüneolan inancın en önemli sembollerinden biri olarak tarihteki yerini alıyor. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşamış insanların alışverişe nasıl yön verdiğini tarihsel bir bakış açısıyla ela alan kitap, insanların paranın oldmadığı dönemde bile alışveriş yapıtığına ışık tutuyor.

    Şu anda AYD’den temin edilebilen kitap kısa süre sonra dijital platformlarda satışa sunulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.