DOLAR 32,5213
EURO 34,797
ALTIN 2421,686
BIST 9708,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Şehit ve Gazi Aileleri için kampanya başlatıyor

    Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Şehit ve Gazi Aileleri için kampanya başlatıyor
    04.03.2020
    A+
    A-

    Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından Soysal iş birliği ile düzenlenen XII. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, şehit ve gazi ailelerinin yaşam şartlarını iyileştirmek, eğitim alanında destek olabilmek için bir kampanya başlattıklarını söyledi.

    Altaş: “Geçtiğimiz hafta yaşanan hain saldırı hepimizi kedere boğdu. Şehit ailelerinin sıvasız evlerine, ihtiyaçlarına hep birlikte ekranlardan şahit olduk. Hepimizi derinden üzen bu durum için yine birlik olup, elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. T.C. Milli Savunma Bakanlığımız ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız işbirliği ile bir kampanya başlatıyoruz. Ailelere bizzat ulaşarak bu ihtiyaçları gidermek ve özellikle manevi olarak da onların yanlarında olduğumuzu hissetmelerini arzu ediyoruz. Kendim de bir AVM yöneticisi olarak bizzat 100 bin TL bağışta bulunarak kampanyamızın ilk başlangıcını yapıyor ve herkesi kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum.”

    Bu sene 12.’si düzenlenen AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi, Swissotel İstanbul’da başladı. Zirvenin açılış konuşmalarını AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Fiba Commercial Properties CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman ve Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Buğra Tanık yaptı.

    AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş konuşmasına şöyle başladı: “Geçtiğimiz hafta yaşanan hain saldırı sonrası üzüntümüz elbette ki tarifsiz, hepimiz yastayız. Bu sebeple bu zirveyi yapıp yapmamak konusunda tereddüt ettik ancak akışımızı değiştirerek; kokteyl, konser ve 1 Numaralı Markalar Ödül Törenimizi iptal ederek bu zor günlerimizde yine bir dimdik ayakta olduğumuz mesajını paylaşmak için burada olmaya karar verdik. Bugün burada güven içerisinde bu zirveyi yapabiliyorsak, dünyanın ilk 15’indeki ekonomimizi ilk 7’ye taşımak için özgürce fikir beyanında bulunup çalışabiliyorsak İdlib’teki kahraman Mehmetçiğimizin sayesindedir. Kendilerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

    Altaş: “Güvenli alışverişin merkezi olan AVM’lerimizde sürdürülebilirlik konusu ilk gündem maddelerimiz arasında”

    Ülkemizdeki AVM’ler hakkında güncel bilgileri paylaşan Altaş şunları söyledi: “Bizler, 150 milyar doların üzerinde yatırımı olan, 435 adet AVM’de, 160 milyar dolar cirosu yıllık bulunan, 530 bin doğrudan, 1 milyon dolaylı olarak istihdam oluşturan yatırımcılarız. Güvenli alışveriş ve ticaret merkezleri olarak yeni dönemde AVM’lerin fonksiyonlarını değiştirerek, başta tüketici, perakendeci, yatırımcı ve yöneticilerin hep birlikte mutlu ve huzurlu olabileceği ortamları sağlamaya çalışan bir derneğiz. Bu noktada AVM’lerin mevcut hali dışında sürdürülebilirliklerini sağlamak için acilen fonksiyon değişikliği gerektiğini savunuyoruz. Bu noktada AVM’lerimizin birer yaşam, kültür, turizm ve ihracat merkezleri olması yönünde çaba sarf etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bunun için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”

    “Kur riskinin bankalarla paylaşılması gerekiyor”

    Geçtiğimiz yıl dövizle kiralama yasağı ile rahatlayan perakendecilerin cirolarının arttığını bunun da tüm sektörü olumlu etkilediğini vurgulayan Altaş: “Perakendeci kur riskini AVM yatırımcısına atmış oldu ama bu riskin bankalarla paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. Ziyaretçi sayılarımızda çok az bir düşüş olmasına rağmen enflasyondan arındırılmış cirolarımız hala yüksek, karlılığımız devam ediyor. İyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Kasım -Aralık aylarında başlayan toparlanmanın devam edeceğini düşünüyoruz”

    Sektörün sorunlarına değinen Altaş, AVM yatırımlarının artık belli bir doygunluğa ulaştığını, yatırımların dikkatli ve regüle yapılması gerektiğini belirtti. Perakende yasası, işletme giderleri konularının anlaşma suretiyle sonlandırılacağı kanaatinde olduğunu vurgulayan Altaş, erken tahliye ile ticari olan ve olmayan gayrimenkul ayrımının ve hukuki rejiminin netleşmesi gerektiğini söyledi.

    Prof. Dr. Hüseyin Altaş, tüm dünyanın gündemindeki Suriye, korona virüs ve mülteciler konularına değinerek Neden İdlib’teyiz? sorusunun cevabını şöyle verdi: “Çünkü bekamızı korumak, sınırlarımızı muhafaza etmek, insanlık onurunu kurtarmak, bugün burada güvenle zirveler yapabilmek, özgürce çalışabilmek hasılı var olmaya devam edebilmek için oradayız.”

    Altaş sözlerine şöyle son verdi: “Kahraman Mehmetçiklerimize ve komutanlarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve devletimiz ile bugün burada bize destek veren tüm sponsorlarımıza ve katılımcılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

    FİBA Commercial Properties CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman ise hassas günlerden geçildiğini belirterek “Bizler için önemli olan tek Türkiye, birlik ve beraberliktir. Bu günlerde perakende ve ticari gayrimenkul sektörünü güçlü iş birliği beklemektedir. Ekonomide pozitif sinyaller görüyoruz. FİBA Commercial Properties olarak yatırımlarımıza her zaman devam ediyoruz. Hepimiz bu geminin içerisindeyiz. Faizlerin yüzde 25-30 olduğu dönemde sadece bizler değil, perakendeci dostlarımız da yatırımlarına devam etmiştir. Bu birlik ve beraberliğin çok güzel örneğidir” dedi.

    Bu sene geçmiş yıllarda olduğu gibi Türk yatırımcıların, perakendecilerin yurt dışında bulunan alışveriş merkezlerine mağaza açmasına imkân sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini belirten Kahraman, “Hep beraber daha güçlü bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Sektörümüz ilerleme kaydediyor, daha güçleniyoruz ama önemli olan bizler için Türkiyemizi hem yurt içinde hem yurt dışında bütün kulvarlarda daha iyi temsil etmek” dedi.

    Yusuf Buğra Tanık, NATA Holding Yönetim Kurulu Üyesi: “Temelleri 1950’li yıllarda atılan bir şirketin üçüncü kuşak temsilcisi olarak değişime inanıyor ve değerli ekibimle birlikte yatırımlarımıza yön veriyoruz. İnşaat sektörü uzun vadede büyümeye devam ediyor. Kısa vadede küresel büyümeye yönelik kaygılar yer alsa da, sektör üzerindeki riskler dünya genelinde artıyor. Biz NATA Holding olarak başta alt yapı müteahhitlik hizmetleri olmak üzere, birçok sektörde ülkemize gerek ekonomik gerekse istihdam alanında sağladığımız katkılardan ötürü gurur duyuyoruz. Perakende sektörü, ekonomik konjonktürden en çok etkilenen sektörlerden biri; ancak biz yatırımlarımıza devam ettik. Sektörün ciddi kaygıları olduğu bir dönemde yatırımlarımızı artırdık, şehir dışına taşıyarak adımımızı Eskişehir’e attık. Sektörün ve ülkemizin bize ve perakendecileri her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Ülkemize olan bağlılığımızı göstermek için yatırımcı olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.