DOLAR 32,5985
EURO 34,7765
ALTIN 2511,042
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alışveriş sitelerinde Anneler Günü yoğunluğu yaşandı

    18.05.2018
    A+
    A-

    Dijital dünyanın nabzını tutan IAB Türkiye, Anneler Günü ile ilgili alışveriş istatistiklerini açıkladı.

    Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanan Anneler Günü, alışveriş sitelerine de yansıdı. 13 Mayıs Pazar günü kutlanan Anneler Günü’nün öncesinde dijital dünyada hediye telaşı yaşandı. IAB Türkiye verilerine göre Anneler Günü sebebi ile önde gelen alışveriş sitelerinde sayfa görüntüleme ve geçirilen süre nerede ise iki katına ulaştı.

    IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması’na göre Anneler Günü’nden önceki hafta alışveriş sitelerine erişen tekil kullanıcı sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 5,4 arttı.

    Alışveriş Sitelerinde Geçirilen Süre Arttı

    Anneler Günü öncesinde tekil ziyaretçi sayısında en çok artış yüzde 120 ile dr.com.tr’de olurken, bunu yüzde 88 ziyaretçi artışı ile enuygun.com takip etti.

    Sayfa görüntüleme sayısında en çok artış yüzde 149 ile dr.com.tr olurken, ikinci sırada yüzde 109 ile ciceksepeti.com.tr, üçüncü sırada yüzde 101 sayfa görüntüleme artışı ile gittigidiyor.com yer aldı.

    13 Mayıs öncesinde ayrıca ziyaretçilerin alışveriş sitelerinde geçirdiği sürede de artış yaşandı. Anneler Günü öncesinde geçirilen sürenin en çok artış yaşandığı alışveriş sitesi yüzde 137 oranı ile gittigidiyor.com oldu. Bunu yüzde 120 ile dr.com.tr takip ederken, üçüncü sırada yüzde 88 ile ciceksepeti.com.tr yer aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.