DOLAR 32,5979
EURO 34,8122
ALTIN 2496,956
BIST 9472,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Almanya’nın endüstri şehrinde bir Türk markası: Studio Vertebra

    Almanya’nın endüstri şehrinde bir Türk markası: Studio Vertebra
    02.01.2020
    A+
    A-

    Yakın zamanda Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerinde yaptığı mimari konseptlerin yanı sıra yurt dışı girişimlerine “tasarım ve uygulama” gücünü de dahil eden Studio Vertebra, Almanya’nın Stuttgart kentinde yeni ofisini açtı.

    2009 yılından bu yana zamansız bir tasarım diliyle, butik ve büyük ölçekte mimari, iç mimari ve restorasyon projelerine imza atan Studio Vertebra, Avrupa kıtasına ilkeli bir adım atıyor. Almanya’nın Stuttgart kentinde ofis açan şirket Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerinde yaptığı mimari projelere, Stuttgart’ta açtığı ofis ile “design & build” (tasarım ve uygulama) gücünü de dahil ediyor.

    2009 yılında dört ortaklı bir mimari tasarım ofisi olarak kurulan Studio Vertebra, mimari, iç mimari ve eski eser proje hizmetleri alanlarında “çok disiplinli” çalışmalar gerçekleştiriyor. Projelerinde; kentsel, mimari ve iç mimari faktörleri bir arada gözeterek “bütünsel” bir yaklaşım benimseyen Studio Vertebra, tasarım sürecinde bireysel kanaatlerden uzak kalarak ekipteki tüm tasarımcıları ile sürecin gelişmesine katkı sağlıyor. İşveren talepleri, tasarımda oldukça önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor ve işveren de ekibin bir parçası olarak görülüyor. Söz konusu “çok girdili” yaklaşım, “tümel” proje anlayışının uzantısı haline getiriliyor.

    Yüksek metrajlı kentsel düzenlemelerden başlayıp farklı tip ve ölçeklere sahip tüm mimari yapılar ile çalışan Vertebra, projelerini mekanın niteliklerine göre butik ve noktasal ölçeklerde de formüle ediyor.

    Tasarım yaklaşımlarında coğrafyaların kültürel ve sosyolojik olgularını çıkış noktası olarak ele alan ofis ürün çıktısını kendini yenileyen ve gelişim eğilimini sürdüren bir imzayla gerçekleştiriyor. Mimari, iç mimari ve restorasyon alanlarında yurt içi ve yurt dışında birçok kuruma hizmet veren Studio Vertebra, Avrupa kıtasıyla birlikte global alanda da fiziki varlığını sürdürerek disiplinler arası yeni diyaloglar başlatmayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.