DOLAR 32,591
EURO 34,8196
ALTIN 2497,879
BIST 9446,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alopesi hastalarına 3 boyutlu saç simülasyonu

    11.12.2017
    A+
    A-

    Halk arasında saç kıran olarak bilinen ve tıbbi literatürde Alopesi olarak adlandırılan saç rahatsızlığı yaşam kalitesini düşürüyor. Vücudun kendi kendine geliştirdiği hastalıklardan biri olan Alopesi’de tedavi yöntemleri sınırlı. Ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte Alopesili hastalara da umut ışığı doğdu. 3 boyutlu saç simülasyonu işlemleri gerçekleştiren HFS Center Medikal Estetik Direktörü Serkan Bozkurt, Alopesili hastalara gerçek saç efekti uygulaması yapıyor. Uygulama sonucunda kıl köklerinde yüzde 15-20 artış sağlanıyor.

    Saç simülasyonu, halk arasında Saçkıran olarak bilinen Alopesi hastalığı sonrasında yaşanan saç kayıplarına çözüm oluyor. Vücudun kendi içindeki tepkilerinden dolayı belirli bir bölge veya tümden saç dökülmesi olarak kendini gösteren Alopesi, hastaların psikolojisini de olumsuz etkiliyor.

    Neden belli olmayan saç dökülmelerine karşın en ideal yöntemlerden birinin saç simülasyonu olduğunu söyleyen HFS Center Medikal Estetik Direktörü Serkan Bozkurt, “Alopesi hastaları tekrar saçlarına kavuşabilmek için birçok tedavi deniyor. Ancak bir noktadan sonra tıp da çaresiz kalıyor. Çünkü saç dökülmelerinin sebebi tam olarak bilinmiyor. Bu sebeple birçok doktor arkadaşımız Alopesi hastalarını saç simülasyonu için bizlere yönlendiriyor” dedi.

    Tekrar Sokağa Çıkıyorlar

    Saç dökülmesi sonrasından kafa derisinde renk değişimi olduğunu ve cildin açık tonlarda bir renge büründüğünü ifade eden Serkan Bozkurt, “Farklı şekillerde görülebilen bu dökülmelerin olduğu bölgeye özel yöntemlerle saç efekti veriyoruz. Saç ve kıl dökülmeleri ile psikolojisi bozulan hastaları, 3 ila 5 seans sonrasında tekrar sokağa çıkmaya hazır hale getiriyoruz” diye konuştu.

    Alopesi şiddetinin seans sayısını belirlediğini aktaran Saç Gurusu Bozkurt, her seans sonunda kafa derisinde canlanma olduğunu renk değişimine de şahit olduklarını ifade etti.

    Alopesi hastaları için saç simülasyonunun estetik bir uygulama olamadığının da altını çizen Serkan Bozkurt, “İşlem tamamlandığında kafa derisindeki saç oranının yüzde 15-20 arasında artış gösterdiğini aktardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.