DOLAR 32,3277
EURO 35,1066
ALTIN 2305,172
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alper Şensan, yaz döneminde mutfak yüzeyi temizliğinin püf noktalarına değiniyor

    Alper Şensan, yaz döneminde mutfak yüzeyi temizliğinin püf noktalarına değiniyor
    22.06.2019
    A+
    A-

    Yaz mevsiminde mekanların sık havalandırılma ihtiyacı evlerde tozların çoğalmasına da neden oluyor. Hijyenin önemli olduğu mutfaklarda yüzey bakımı ve temizliği de önemli hale geliyor. Dünyanın en büyük kuvars taş üreticisi Cosentino’nun Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, yaz döneminde mutfak yüzeyi temizliğinde dikkat edilmesi gerekenleri açıklıyor.

    “Kuvars yüzeyler yaz döneminde de bakım avantajlarıyla öne çıkıyor”

    Tezgahta hijyen kriteri konusunda nanoteknolojiyle geliştirilen kuvars yüzeylerin önemine dikkat çeken Cosentino Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, “Yaz mevsimi gelince hepimiz yaşam alanlarımızı sık sık havalandırmaya başlarız. Bu havalandırma esnasında mekanların içine dolan tozlar, özellikle mutfak yüzeylerinde hijyen ve bakım problemine yol açabiliyor. Kuvars esaslı kompoze taş teknolojisi bu probleme muazzam cevap veriyor. Doğadaki en sert ve dayanıklı doğal malzeme olan kuvars ile üretilen kompozit malzemeler nanoteknolojiyle daha da gelişti. Örneğin, granit bir tezgahın gözenekli yapısı sebebiyle gözeneklerde yiyecek artıkları kalır ve bakteri ürerken, sıvı emme özelliği nedeniyle de bölgesel lekeler oluşur. Oysa, nanoteknolojiyle geliştirilen kuvars yüzeyler, her türlü mutfak asitlerine, lekelere ve çizilmelere çok yüksek direnç gösteriyor. Gözeneksiz yapıları ile kolayca temizlenirken, çizilme ve lekelere karşı üst seviyede dayanıklılık sağlıyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.