DOLAR 32,3316
EURO 35,0306
ALTIN 2283,747
BIST 8981,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Altan Elmas: Ekonomi, sürdürülebilir ivmeye kavuştu

    Altan Elmas: Ekonomi, sürdürülebilir ivmeye kavuştu
    29.03.2018
    A+
    A-

    Konutder Başkanı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas TUIK büyüme rakamlarıyla ilgili olarak “Bu Türkiye’nin başarısı. 20013’ten bu yana en büyük büyüme rakamına ulaştık. Büyüme barajını aşarak 7,4 lük bir büyüme sağladık. Gayrimenkul sektörü olarak da bu büyümede lokomotif sektörlerden biri olarak rol aldığımız için mutluyuz” dedi.

    Konutder Başkanı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, şunları söyledi; “Birinci çeyrekte 5.4, ikinci çeyrekte 9.4, üçüncü çeyrekte 11.3 ve dördüncü çeyrekte 7.3 büyüme sağladık. 2017 yılının tamamına baktığımızda ise 7.4 lük bir ortalama büyüme var. Sektörel kırılıma baktığımızda ise hizmet sektörü 10.7, İnşaat 8.9, Sanayi 9.2 ve Tarım 4.7 lik bir büyüme gösterdi. Dünya ekonomisinin % 85’ini oluşturan G20 ülkeleri arasında bu rakamlar bize liderliği getirdi. OECD ülkeleri arasında da en fazla büyüyen ikinci ülke olmayı başardık. İnşaat sektörü en büyük büyümeyi gösteren 2. Sektör oldu. Son 3 – 4 yıldır hiç küçülmeyen sektör konumundayız. Yeni rakamlarda sanayi sektörümüzün de inşaat sektörümüzle aynı seviyelere gelmesi son derece sevindirici.

    Teşvikler çok iyi oldu

    Bu büyüme rakamları Türkiye’nin başarısı. Hükümetimizin teşvikleri, aldığı önlemler rakamların bu şekilde sevindirici çıkmasında büyük önem teşkil ediyor. Gayrimenkul sektörü, Türkiye’de üst üste büyüme kapasitesi göstermeye devam etti.

    İnşaat sektörü sanayiyi yüzde 30 oranında destekliyor

    Tüm zorluklara rağmen gayrimenkul sektörü yine Türkiye’nin büyüme dinamosu olmaya devam edecektir. İnşaat sektörümüz % 30 seviyesinde iğneden ipliğe sanayi sektörümüze fayda sağlıyor. 2018’de de gayrimenkul sektörünün büyüme ivmesinin süreceğini öngörüyoruz.”

    Sağlıklı büyüme devam edecek

    Elmas ayrıca şunları ekledi; “Öte yandan büyümenin diğer sektörlerdeki kırılımlarına baktığımız zamanda da ülke olarak dikkat çekici bir büyüme hamlesi içerisinde

    olduğumuz anlaşılıyor. Büyük resme topluca baktığımızda da sağlıklı büyümeye devam edeceğimiz anlaşılıyor. Tüm sektörlerimizde büyümenin olması bu durumun en büyük göstergesi. Geleceğe karamsar bir şekilde bakmak için hiçbir sebebimiz yok.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.