DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Altan Elmas: Konut kredi vadesini 15 yıla çıkarmalıyız

    Altan Elmas: Konut kredi vadesini 15 yıla çıkarmalıyız
    08.06.2017
    A+
    A-

    KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konuta erişimin kolaylaşması için vadelerin 15 yıla çıkması, faizin de yüzde 0.50’lere inmesi gerektiğini söyledi

    KONUTDER Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarında yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 artış olduğunu belirterek, “Bu çok iyi bir rakam. Bu yüzde 7.5’lik büyümeyi yılın sonuna kadar muhafaza edebilirsek yılın sonunda 1 milyon 450 bin konut satış rakamına erişmiş oluruz. Bu da yeni bir rekor demektir” dedi. Elmas, konut sektörünün geçen yılı 1 milyon 342 bin konut satışıyla rekorla kapattığını hatırlattı.

    Faiz yüzde 0.50 olmalı
    Altan Elmas, bu rakamların gerçekleşebilmesi için konut kredi faizlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Şu anda bankaların uyguladığı konut kredi faizleri 0.90’lar seviyelerinde gidiyor” diye konuştu.
    Konut ihtiyacının net olduğunu anlatan Elmas, şöyle devam etti: “İhtiyaç net, o konuda tereddüt söz konusu değil. Sadece insanların büyük kısmı konuta erişemiyor. Bunun için maliyetleri kontrol altına almak lazım. Gençlerimizin 15-20 sene gibi konut kredilerine erişebilmelerini sağlamamız lazım. Bunun yolu faizleri düşürmekten geçiyor. Şu anda bu seviyelerle 10 yıl makul oluyor. Bunu 20 yıl değilse bile 15 yıla çıkarabilsek biraz da 0.50’lere çekebilsek güzel olur. Firmalar olarak kredi oranlarını 0.45’lere çekebiliyoruz 120 ayda ama bunu 180 aya çıkaramıyoruz çünkü o zaman çok büyük kayıplar yaşıyoruz. Kredi oranlarını 0.50 ve altına çekebilirsek konut piyasası da daha çok canlanacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.