DOLAR 32,553
EURO 34,8772
ALTIN 2430,398
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Amaca yönelik bisiklet seçiminin ipuçları

    Amaca yönelik bisiklet seçiminin ipuçları
    24.09.2018
    A+
    A-

    En keyifli sportif aktivitelerden biri olan bisiklete olan ilgi yediden yetmişe artarak devam ediyor. Amaca yönelik olarak bisiklet seçiminin değişebileceğini belirten Peloton İstanbul Takım Kaptanı Tufan Sağnak, bisiklet çeşitlerinin detaylarıyla ilgili tavsiyelerde bulunuyor

     

    Sağlıklı yaşam kültürünün bir parçası olan bisikletlere olan rağbet gün geçtikçe artıyor. Kullanıcının amacına uygun olarak değişen bisiklet tercihlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peloton İstanbul Takım Kaptanı Tufan Sağnak, genel olarak bisikletlerin şehir, yol, dağ, tur olarak ayrıldığını ifade ederken “Her bisiklet tasarlandığı zemine ve şartlara uygun olarak kullanılmalı. Böylece bu keyifli spordan azami verim almak mümkün olur” diyor.

     

    “Yapılı, asfalt yollarda hız performansı için yol bisikletlerini tercih edin”

    Sağnak, “Asfalt, beton gibi yapılı yollarda kullanılan yol bisikleti, gidon tasarımı ve ince tekerleriyle rahat ve akıcı bir sürüş imkanı sağlar. Bunlar, örneğin dağ bisikletlerine göre daha hızlıdır. Düzgün yol koşullarında performansı yüksek olan yol bisikleti, yapılı olmayan toprak yollarda sürüş performansını düşürebilir. Öte yandan ince ve görünüşleriyle narin bir izlenim uyandırsa da yol bisikletleri de en az diğerleri kadar dayanıklıdır” dedi. 

    “Türkiye gibi doğal güzellikleriyle zengin ülkelerde dağ bisikleti keyifli bir seçim oluyor”

    Toprak zeminler, engebeli ve dağlık alanlar için ‘cyclocross’ ve dağ bisikletinin tercih edilmesi gerektiği belirten Sağnak, “Toprak zeminde kullanılan dağ ve cross bisikletleri, zeminden gelecek darbelere dayanıklı olmasıyla dikkat çeker. Doğada çok daha rahat ilerleyen bu bisikletler, engebeli arazilere sahip olan Türkiye gibi ülkelerde uygun bir seçim olabilir. Öte yandan dağ bisikletini yapılı yollarda kullananlar, yol bisikletine göre daha fazla efor sarf etmek durumunda kalabiliyor. Bisikletle uzun yol yapmayı tercih edenlere de tur bisikletlerini tavsiye ediyorum. Tur bisikletleri diğer bisikletlere göre daha ağır fakat uzun yola daha dayanıklı ve konforlu oluyor. Şehir içinde ulaşım ve gezinti gibi kısa mesafeli kullanımlar için şehir bisikletleri ve katlanır bisikletleri öneriyoruz” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.