DOLAR 32,5157
EURO 34,729
ALTIN 2488,789
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Amerikalı yatak devi Sealy’nin ürünlerini Türkiye’de Yatsan üretecek!

    Amerikalı yatak devi Sealy’nin ürünlerini Türkiye’de Yatsan üretecek!
    02.06.2017
    A+
    A-

    Ortadoğu’nun en büyük finans kuruluşlarından National Bank of Kuwait (NBK) tarafından geçen yılın başında satın alınan İzmirli Yatsan, yatırım atağına geçiyor. Firma 5 yılda şirket değerini 2’ye cirosunu 3’e katlayacak.

    50 milyar dolarlık varlığa sahip olan National Bank of Kuwait’in 2016 yılında satın aldığı Türkiye uyku pazarının öncü markalarından Yatsan, yabancı fondan aldığı güçle atağa geçecek. Sermaye gücüyle hedef yükselten marka, 5 yıl içinde 80 olan mağaza sayısını, 220’ye çıkarıp, şirket değerini dolar bazında ikiye katlayacak. Aynı dönemde 210 milyon TL olan cirosunu 3 katına çıkarmayı planlayan firma, Türkiye ihracatından aldığı payı da yüzde 24’lerden 30’lara çıkaracak.

    YILDA 3 MİLYON YATAK SATILIYOR

    Yatsan’ın yeni dönem hedeflerine ilişkin Antalya’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Yatsan CEO’su Gökalp Bahçeli: “2016 yılı Şubat ayında NBK tarafından satın alınan Yatsan’ profesyonel bir dönüşüm yaşanıyor. Biz bir aile şirketinden dünya şirketine yürüme kararı aldık” dedi. Türkiye’de yılda 3 milyon yatak satıldığı bilgisini veren Bahçeli, Türkiye yatak endüstrisinin büyüklüğünün 863 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Türk halkının konfor bilincinin artmasıyla bu pazarın her yıl ortalama yüzde 8 büyüdüğünü anlatan Bahçeli, Yatsan olarak 3 bin TL ve üzerindeki yataklarda yüzde 40 pazar payına sahip olduklarını kaydetti.

    Amerikalı yatak devi Sealy’nin ürünlerini Türkiye’de üretecek

    Genel merkezi İzmir’de bulunan Yatsan 60 bin metrekarelik alana kurulu üretim tesisinde iç piyasanın yanı sıra 52 ülkeye ihracat yapıyor. Yatsan ayrıca, Tempur, Sealy ve Stearn & Foster gibi sektör liderlerinin Türkiye’de exclusive distribütörü, Serta ve King Koil gibi dünya markalarının da Avrupa ve Asya’da 10’dan fazla ülkede üreticisi ve dağıtıcısı konumunda bulunuyor. Gökalp Bahçeli, 140 yıldır yatak üreten Amerikalı yatak markası Sealy’nin artık Yatsan tarafından Türkiye’de üretileceğini ve ‘Uykucu’mağazalarında satılacağına sözlerine ekledi.

    Ev tekstili sektörüne de girdi

    Dünyanın en iyi otellerinin yatak ihtiyacını da Yatsan olarak karşıladıklarını anlatan Bahçeli, “Yatsan sadece yatak üreten ve satan bir firma olmayacak. Ev teksitili ürünlerimiz de ‘Yatsan Maison’ markasıyla mağazalarımızda olacak”
    dedi.

    Hareketli yatak da satacak

    Yatsan olarak hareketli yatak ürünlerini Türkiye pazarına satışa sunacaklarını kaydeden Bahçeli ayrıca, Avrupa’nın internet üzerinden ürün satan en büyük uyku ürünleri markası Simba’yı da Temmuzdan itibaren Türkiye’ye getireceklerini söyledi.

    Kaynak: Akşam Gazetesi

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.