DOLAR 32,3218
EURO 35,0866
ALTIN 2300,199
BIST 9069,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Amerikalılar Türk mobilyasını sevdi

    24.07.2019
    A+
    A-

    Amerika Birleşik Devletleri’nin Çin ürünlerine uyguladığı ek vergilerin etkisiyle, ülkedeki ithalatçılar Türkiye’ye yönelmeye başladı. Özellikle mobilya sektöründe talep geçen yıla oranla yüzde 44 arttı. Bu gelişme hem ürün hem de hizmet ihracatçılarının yüzünü güldürdü.

    Her 4 taşımasından 1’ini ABD’ye yapan Fevzi Gandur Logistics’in Hava ve Deniz Taşımacılığı Genel Müdürü Hasan Şafak, bu ülkeye yönelik ihracat taşımalarında yüzde 10-15 bandında artış yakaladıklarını açıkladı.

    Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşları sadece bu iki ülkeyi değil tüm dünyadaki ticareti etkiliyor. Her iki ülkenin birbirine uyguladığı ticari yaptırımlar sonucunda ekonomik ilişkileri durma noktasına geldi. Maliyet avantajı nedeniyle Çin’i tercih eden ABD’li ithalatçılar, yaşanan son gelişmelerin etkisiyle Türkiye’ye yönelmeye başladı.

    Son aylarda Türkiye’nin ABD’ye olan ihracatında artış eğilimi olduğunu dile getiren Fevzi Gandur Logistics Hava ve Deniz Taşımacılığı Genel Müdürü Hasan Şafak, yılın ilk 4 aylık döneminde özellikle mobilya sektörü ihracatında büyük hareketlilik yaşandığını söyledi. Bu dönemde Türkiye’den Amerika’ya 52 Milyon 905 Bin Dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştiği bilgisini veren Şafak, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 44 oranında bir artış olduğunu aktardı.

    Hizmet İhracatçılarına Da Yaradı

    Söz konusu artışta ABD’nin Çin’den ithal ettiği ürünlere ek vergi uygulamasının doğrudan etkisi olduğunun altını çizen Şafak, “Ülkemizin Amerika’ya yönelik ihracatının artması, hizmet ihracatı gerçekleştiren sektörleri de olumlu yönde etkiledi. Fevzi Gandur Logistics olarak en etkin olduğumuz ülkelerden ABD’ye olan taşımalarımızı daha da artırdık.”açıklamasında bulundu.

    Her 4 Taşımadan 1’i ABD’ye!

    Her 4 taşımadan 1’ini ABD’ye gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şafak, “Dünya ticaretinde trendler ve dengeler sürekli değişiyor. Bu değişim doğrultusunda hareket etmeye özen gösteriyoruz. ABD’ye yaptığımız ihracat taşımalarını her yıl yüzde 10-15 bandında artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Bu ülkede oldukça güçlü network ilişkileri bulunduğunu vurgulayan Şafak, ABD’deki en iyi lojistik şirketleriyle iş birliği içinde olduklarına değindi. Farklı eyaletlerde depolama hizmeti konusunda da destek sağlayabildiklerini söyleyen Şafak, ihracatçı firmalarla birlikte hareket etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.