DOLAR 32,5043
EURO 34,7518
ALTIN 2489,252
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anadolu’nun meşhur esnaf lokantaları Gastoronometro’da iftar sofrası kurdu

    Anadolu’nun meşhur esnaf lokantaları Gastoronometro’da iftar sofrası kurdu
    03.06.2019
    A+
    A-

    Metro Türkiye’nin gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun geleneksel iftar sofrası, Anadolu’nun dört ilinde lezzetleriyle meşhur esnaf lokantalarının yemekleriyle kuruldu. Konya, Kayseri, Sivas ve Malatya’nın yöresiyle özdeşleşmiş lezzetleri, iftara katılan gastronomi profesyonelleri ve davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

    Metro Türkiye tarafından Türk mutfağını korumak, geliştirmek ve bu toprağa özgü yerel değerleri gastronomi dünyasıyla buluşturmak amacıyla kurulan Gastronometro’da, geleneksel iftar yemeği düzenledi. Ev sahipliğini Gastronometro’nun, içerik yönetimini ise Sözen Organizasyon’un üstlendiği geleneksel buluşmada, Anadolu’nun meşhur esnaf lokantalarının yemekleriyle iftar sofrası kuruldu.

    Başta gastronomi profesyonelleri olmak üzere çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği iftarın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, özel yemekleri hazırlayan ustalara ve davetlilere teşekkür etti. Ramazan ayının birleştirici atmosferinde her yıl bir araya gelmenin kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade eden Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Deniz Alkaç ise, “Bolluk ve bereket ayı Ramazan, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini paylaşmanın yanı sıra bize bir arada olmanın önemini de hatırlatıyor. Bugün Anadolu’nun dört farklı köşesinden ünlü esnaf lokantalarının hazırladıkları yemekler ile iftar yapacağız. Soframızı ve sohbetimizi sizlerle paylaştığımız için büyük sevinç duyuyoruz” diye konuştu.

    Gastronometro’nun geleneksel iftar yemeğini bu yıl, Konya, Kayseri, Sivas ve Malatya’da yöresiyle özdeşleşmiş lezzetler sunan esnaf lokantalarının ustaları hazırladı.

    Konya’dan beş kuşaktır süregelen lezzet

    Konya’da 1891 yılında Ali Gazyağcı tarafından kurulan ve şu anda beşinci kuşağın ocağın başında olduğu Gazyağcı Furun Kebabı; kömür ateşinde pişen Furun Kebabı ile ünlü. Ustalar, Gastronometro iftarı için, bamya çorbası, su böreği ve tırnaklı pide üzerinde Furun Kebabı hazırladı.

    Kayseri’nin meşhur mantısı iftar sofrasında!

    Hem esnaf lokantası hem de restoran olarak hizmet veren Kayserili Çemen’s Gurme, iftarda kendi özel tarifi ile hazırlanmış tepsi mantısını servis etti.Sofrada ayrıca yaprak sarma, yağlama ve nevzine tatlısı da yer aldı.

    İsmini önlüğünden alıyor: Sivas’tan Kirli Ahmet!

    Dedesinden öğrendiği mesleğe seyyar araba ile başlayan, günümüzdeyse kendi ismini ve lakabını taşıyan bir lokantası bulunan Kirli Ahmet Usta, bu lakabı ocağın başında kirlenen önlüğünden almış. Kirli Ahmet Usta, Gastronometro’nun geleneksel iftarı için peskütan çorbası, Sivas Köftesi, kuru fasulye ve kalburabastı yaptı.

    Malatya’dan etin lezzet ustası

    Kuruluşu 1940’lara dayanan Tarihi Hacı Baba Et Lokantası ise özellikle kağıt kebabı, inciği ve kaburgasıyla meşhur. Ustalar iftar sofrası için kağıt kebabı, haşlama içli köfte, patlıcan tava ve kayısı tatlısından oluşan özel bir menü hazırladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.