DOLAR 32,5983
EURO 34,7501
ALTIN 2497,652
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anatolium Marmara, çevreciliğini BREEAM sertifikası ile kanıtladı

    Anatolium Marmara, çevreciliğini BREEAM sertifikası ile kanıtladı
    11.05.2019
    A+
    A-

    İstanbul’un hızla gelişen merkezi Kartal’da konuklarına yepyeni ve heyecan verici bir yaşam merkezi deneyimi yaşatan Anatolium Marmara, enerji kullanımına, sürdürülebilir yaşam kaynaklarına ve ekosisteme gösterdiği özen doğrultusunda, ‘Yeni Bina’ kategorisinde ‘Breeam’ sertifikası almaya hak kazandı.

    İstanbul Kartal’daki Anatolium Marmara Alışveriş Merkezi, bünyesinde bulunan Türkiye’deki 7’nci, İstanbul’daki 3. IKEA mağazasıyla birlikte BREEAM sertifikası sahibi oldu.

    Binaların sürdürülebilirliğini ve çevresel performansını derecelendiren ve belgelendiren dünyanın ilk değerlendirme sistemi BREEAM’i, ‘Yeni Bina’ kategorisinde ‘Çok iyi’ seviyesinde almaya hak kazanan Anatolium Marmara, böylece enerji kullanımına, sürdürülebilir yaşam kaynaklarına, inovasyona ve ekosisteme gösterdiği özeni kanıtlamış oldu.

    Sağlıklı ve konforlu ortam…

    Tasarım sürecinin başından itibaren ‘yeşil bina danışmanı’ Altensis firmasının ve konusunda uzman danışmanların gözetiminde, BREEAM hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapılan ve inşaat süreci boyunca takibi titizlikle gerçekleştirilen Anatolium Marmara projesinde, çevre ve insan sağlığını korumaya yönelik birçok unsur yer alıyor. Bir şehir merkezi projesi olmasına rağmen açık alanların maksimum şekilde fonksiyonlara dahil edilmesiyle, nefes alan yaşam alanlarıoluşturmak hedeflendi. Bina, enerji verimliliği, su verimliliği gibi konulara önem vererek, işletme giderlerini en aza indiriyor ve kiracılara maddi anlamda fayda sağlıyor. Aynı zamanda tasarım ve inşaat sürecinde dikkat edilen uygulamalar ve malzeme seçimleriyle de bina kullanıcıları için sağlıklı vekonforlu bir ortam sunuluyor.

    Enerji tüketimini ve karbondioksit (CO2) emisyonunu azaltmak için verimlilik sınıfı uluslararası standartların üzerinde mekanik sistemler tercih edilen binada, kullanılan tüm aydınlatma armatürleri optimum aydınlık seviyesini, minimum enerji tüketimi sağlayacak ve parlamayı önleyecek şekilde seçildi.

    Anatolium Marmara’nın Dikkat Çeken Yeşil Özellikleri

    •Tasarruf oranı yüksek su armatürleri

    •Yağmur suyu ve gri su toplama sistemi

    •Verimli aydınlatma sistemleri

    •Verimli HVAC Sistemleri

    •Aktivitelere ve toplu taşımaya yakınlık

    •Atık çıkışının yönetilmesi

    •Isı kayıplarını en aza indiren özel yalıtımlı cephe sistemleri

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.