DOLAR 32,4893
EURO 34,9508
ALTIN 2433,992
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün asansörleri Liftinstituut’e emanet

    Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün asansörleri Liftinstituut’e emanet
    04.08.2017
    A+
    A-

    Toplamda 3 bin 566 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyük dördüncü, Türkiye’nin ise ikinci en büyük hastane yatırımı olan Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün asansörleri Hollandalı dünya devi Liftinstituut’e emanet edildi. Uluslararası bağımsız denetleme kuruluşu Liftinstituut, Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’ne toplamda 201 asansör, 24 yürüyen merdiven ve 6 yürüyen bandın denetlemesini yapacak.

    Dünyanın dört bir yanındaki asansör ve yürüyen merdivenleri 80 yıllık tecrübesiyle denetleyen Hollandalı bağımsız denetleme kuruluşu Liftinstituut, dünyanın en büyük hastane yatırımlarından birisi olan Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün asansörlerinin denetleme işini üstlendi.  Sağlık Bakanlığı’nın Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) modeli ile yürüttüğü entegre sağlık kampusları programı kapsamındaki 3 bin 566 yataklı Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün asansörleri ve yürüyen merdivenleri dünya devi firmanın Liftinstituut Solutions Türkiye ofisi tarafından denetlenecek.

    Projenin tasarım süreciyle ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Liftinstituut Solutions Türkiye Bölge Müdürü Süleyman Özcan; “Asansör ve yürüyen merdivenler için hastane ihtiyaçları doğrultusunda trafik analizleri yapılarak, ünitelerin spesifik özelliklerini belirledik. Sonrasında satın alma süreci desteğimiz ile hastane kullanım yoğunluğunu kaldırabilecek, kaliteli ürün seçimi noktasında destek olduk. Proje yönetimi desteğimiz ile de asansör montajının zamanında, kaliteli bir şekilde monte edilmesi ve piyasaya sorunsuz arz edilmesi için şantiyeye destek verilecektir” diye konuştu.

     

    18 AYDA 201 ASANSÖR YAPILACAK

    Çalışmalara 2016 Ekim ayından itibaren başladıklarına dikkat çeken Özcan, şu bilgileri verdi: “Proje tam olarak 1 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak ve toplamda 22 ay sürecek. Proje bittiğinde toplamda 201 asansör, 24 yürüyen merdiven, 6 adette yürüyen bandı bitirmiş olacağız. Asansörlerden toplam yaklaşık 40000 kişi yararlanacak.

    Ankara ilinin Keçiören ilçesindeki Etlik semti yakınlarında, 1.071.885 m2 arazi üzerinde, büyük bir kentsel gelişim projesi olacak. Proje kapsamında, bir sağlık kompleksi, medikal bir otel, iki helikopter pisti, bir üniversite, bir trijenerasyon santrali (elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten birleşik bir enerji üretim sistemi) ve bir ticari bölge yer alacak. Hastanenin kendisi 3.566 yatak kapasitesine sahip olacak ve Ankara’daki mevcut altı hastanenin yerini alacak. Projenin inşaat aşamasının 42 ay sürmesi ve kampüsün 25 yıllık işletim hayatının sonunda Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi bekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.