DOLAR 32,5571
EURO 34,9784
ALTIN 2425,637
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara turizmde atağa hazırlanıyor

    Ankara turizmde atağa hazırlanıyor
    15.02.2019
    A+
    A-
    • Ankaralı turizmcilerin AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın’la görüşmesinde Başkent’in turizm potansiyeli harekete geçirilerek pastadan aldığı payın artırılmasında izlenecek politikalar ele alındı.
    • Barış Aydın: “Ulusal ve uluslararası projeler yapmalıyız. Seçim sonrası geniş katılımlı bir çalıştay yaparak potansiyeli ortaya koyacağız. Sonuç odaklı ciddi çalışma yapmamız gerekiyor.

    Ankaralı turizmciler, AK Parti Milletvekili Barış Aydın’ın desteğiyle Başkent’in potansiyelini harekete geçirerek, başta sağlık turizmi olmak üzere turizm pastasından aldığı payın artırılması için atağa geçiyor.

    Ankara’daki turistik belgeli 177 otelin tamamı dahil olmak üzere toplamda 200 üyesi bulunan Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği’nin (ATİD) Başkanı Birol Akman ile Dernek yönetici ve üyeleri, AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın’ı makamında ziyaret etti. Barış Aydın ile Ankaralı turizmciler arasındaki görüşmede Başkent’in turizm alanında hamle yapması için yapılması gerekenler ve izlenecek stratejiler ele alındı.

    ATİD Başkanı Akman, başta Başkent olmak üzere Türkiye genelinde turizmin gelişmesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade ederken, “Ama şunu söylemeliyim ki, devletimizin bize daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Özellikle de Ankara’da turizmcilere daha çok sahip çıkılmalı” dedi. Ankara’yı “dünya başkenti” haline getirmek istediklerini söyleyen Akman, “Kentimizi, şehrimizi anlatmamız lazım. Yurt içinde ve dışında büyük fuarlara gidiyoruz. Kısa bir süre önce EMİT Fuarı yapıldı, dünyanın en büyük 4. Fuarı. Ankara bu fuara katılmama kararı aldı. Kalkınma Ajansı katılmama kararı aldı. Bunları özellikle dile getirmek istiyorum ki, sizin sayenizde, sizin başkanlığınızda bir kamuoyu oluşturalım, Ankara’ya sahip çıkalım istiyoruz” diye konuştu.

    Yılda 1 milyon turist yetersiz

    Akman, 2018’de turist sayısının ülke genelinde 46 milyon olurken, Ankara’da ise 1 milyonda kaldığına işaret ederek, “Bizim bunu bir an evvel artırmamız, aktif hale getirmemiz lazım” dedi. Barış Aydın’ın Ankara için çok çalıştığı, çok emek verdiğinin altını çizen Akman, “Bunu daha kapsamlı yapalım istiyorum. Sağlık turizmi şu anda Türkiye’de çok önemli bir yere geldi. Daha önce Kızılcahamam 1 numara idi, şimdi Afyon’a kaptırdık. Ankara’da da daha önceden olduğu gibi fuarlar, festivaller yapılarak Ankara turizmi ve ticaretinin canlandırılması lazım. Biz Ankara için çabalıyoruz. Ankara’da çok büyük çapta yatırımlar var. Buna sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

    Seçimden sonra geniş katılımlı çalıştay

    AK Parti Milletvekili Barış Aydın da konuyla ilgili tüm gücüyle çalışacağını belirtirken, seçimden sonra geniş katılımlı, gün boyu sürecek bir çalıştay yapabileceklerini bilirdi. Aydın, “Ankara’daki potansiyeli ortaya koyarız. Bununla ilgili sonuç odaklı, ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

    Kendisinin de bir sivil toplumcu olduğunu ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

    “Ankara ulaşımda merkez haline geldi. Metro, hızlı tren hatlarımızın, raylı sistem hatlarımızın merkezi Ankara. Ankara’da önümüzdeki ayın 14’ünde Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte yapacağız. Akabinde de Etlik Şehir Hastanesi açılacak. Savunma Sanayinde de özellikle Kazan bölgesinde 4 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu, Ankara savunmanın da başkenti konumunda. Onun dışında 21 üniversitesi, 8 teknoparkıyla Ankara eğitim ve bilimin de başkenti. 25 ilçemizin farklı farklı özellikleri var. Turizm ülkemizin en büyük gelirlerinden bir tanesi. Ankara’da siz işletmeciler, yatırımcılar pastanın çok az bir bölümünü alıyorsunuz, bunu biliyorum. Maalesef Ankara’da çekim merkezi olma noktasında zorlanıyoruz. Ciddi bir potansiyel olmasına rağmen bundan gerekli oranda yararlanamıyoruz. Turizm Bakanımız da turizmci olduğu için sektörü çok iyi biliyor, turizm ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapılıyor.”

    Sağlık turizmiyle ilgili çalışma

    Barış Aydın, Ankara’da özellikle sağlık turizmi ile ilgili Sağlık Bakanı ile de görüştüğünü  belirtirken, Sağlık Yatırım Anonim Şirketi’nin yasayla kurulduğunu hatırlattı. Ankara’da sağlık turizmi ile ilgili yeni çalışmaların yapılacağı bilgisini veren Aydın, “Tabii bu gücü hem yerel hem genel yöneticilerle beraber değerlendirmemiz gerekiyor. Ben bu konuyla ilgili sizinle beraber elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Hem genel hem yerel yöneticilerimizle, milletvekili arkadaşlarımızla bu konulara eğileceğiz. Ulusal ve uluslararası projeler yapmamız gerekiyor” dedi.

    Aydın, Ankara’nın medikal, termal ve yaşlı bakım dallarında olmak üzere sağlık turizmi alanında büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret ederken, “Sağlık Serbest Bölgesi” olacak illerin de başında geldiğine dikkat çekti ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

    Kültür Yolu projesi

    Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin “Kültür Yolu” projesini hatırlatarak,  şöyle konuştu:

    “Bu projenin içerisinde sizlerin de yararlanabileceği çok ciddi alanlar var. O projeleri de bir incelemenizi isterim. Seçimden sonra da bu çalışmaları yaparız. Farklı illerden gelmiş olabiliriz ama hepimiz Ankara’da yaşıyoruz. O yüzden şehrimize katkı sağlamamız gerekir. Siz hem sermayenizle hem de gücünüz ve personelinizle taşın altına elinizi değil gövdenizi koymuş durumdasınız. Bu anlamda sonuna kadar arkanızdayım. Çünkü sizler ülkenin dinamiğisiniz. Ülkemizin 81 vilayetinde farklı özellikleri var, turizm açısından hepsinin potansiyelinin değerlendirilmesi gerekiyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.