DOLAR 32,3122
EURO 35,1427
ALTIN 2294,85
BIST 9068,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’da Gölbaşı satılık konutlarda %11 artışla öne çıktı

    Ankara’da Gölbaşı satılık konutlarda %11 artışla öne çıktı
    08.09.2018
    A+
    A-

    Konut piyasasındaki hareketlilik Ağustos ayında da hız kesmeden devam etti. Kiralık konut fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü ivmelenme İzmir ve Ankara’da dikkat çekerken satılık konut fiyatlarında da hareketlilik gözlendi. Ankara’da Gölbaşı satılık konutlarda %11 artışla öne çıktı. Satılık konutlarda ise Antalya’da Aksu, İzmir’de Dikili ve Foça’da metrekare fiyatlarında artış yaşandı.

    Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Ağustos 2018 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi* verilerine göre satılık konutların fiyatları Ağustos ayında da yükselmeye devam etti.

    Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul %10 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı şehir oldu. İstanbul’u %4 ile İzmir, %2 ile Ankara ve Bursa takip etti.

    Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %8,67 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %6,24 oldu. Öte yandan Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2,031 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL’ye ulaştı. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı.

    Mart ayından bu yana satılık konut fiyatı en çok artan şehir %17 artışla Bilecik oldu. Bu ilimizi Amasya, Muğla, Uşak, Kütahya ve İstanbul takip etti. Fiyatların en çok düştüğü iller %7 düşüşle Rize ve Batman, %6 düşüşle Artvin ve Sivas oldu.

    Ankara’da konut piyasası stabil görünümde

    Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Ankara’da satılık konut fiyatları son 6 ayda yüzde 2 artarak Ağustos ayında 1.833 TL/metrekare ortalamasına ulaştı. Ankara’da Mart-Ağustos arası altı aylık ortalama fiyat ise metrekare başına 1.808 TL oldu.

    Son 6 ayda satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe Gölbaşı oldu (%11). Yenimahalle geçtiğimiz ayın Emlak Endeksi’nde Ankara’da en çok artış gösteren ilçeydi. Mart-Ağustos ayları arasında fiyatı en çok düşen ilçe ise Elmadağ (%-16) oldu.

    Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi’ne göre Ankara’daki kiralık konut fiyatları %1’lik artış gösterdi. Ağustos 2018 itibariyle Ankara genelinde kiralık konutların 6 aylık ortalama metrekare fiyatının 9,15 TL olduğu görüldü.

    Haymana ve Pursaklar ilçelerindeki kiralıklarda yukarı yönlü hareketlenme gözlemlendi. Haymana %9, Pursaklar’daki kiralık konut fiyatları ise %5 artış gösterdi. Altındağ ve Gölbaşı’nda ise kiralık fiyatları sabit kaldı. Ankara genelinde amortisman süresi 18 yıl civarında gerçekleşti.

    SON 6 AYDA ANKARA’DA SATILIK KONUT FİYATLARI
    En çok artan ilçelerEn çok düşen ilçelerEn kısa amortisman süresi
    Gölbaşı%11Elmadağ%-16Çubuk14 yıl
    Çankaya%7Altındağ16 yıl
    Çubuk%6Etimesgut20 yıl

     

    * Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi, Hürriyet Emlak ilanları üzerinden oluşturulmuştur.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.